С апел към зам.-кмета Иван Григоров да се оттегли от поста и да даде път на по-компетентен и по-мотивиран експерт, който да ръководи хуманитарните дейности в общината, завърши вчерашната извънредна сесия на общинския съвет, на която беше приет бюджетът. 
Призивът дойде от ВМРО, а Нина Крушева прочете декларация от името на групата. В нея бюджетът бе определен като балансиран, умерено оптимистичен и умерено консервативен. От ВМРО обаче отбелязват, че има пера, в които прозира недобро ръководене на определени ресори. Това според тях са хуманитарните дейности, които включват здравеопазване, култура, спорт, религия - все важни и ръководни сектори, които са почти 50% от бюджета на общината.
„Тази концентртация на средства и на власт е в ръцете на един единствен зам.-кмет. В този сектор има и проблем с прозрачността на харчените средства, 50% от бюджета на общината минава през този ресор“, посочи Крушева, като допълни, че нито ресорният зам.-кмет Иван Григоров, нито директора на общинско предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов са пожелали да отговорят на въпросите й.
„В мен и моите колеги от ВМРО остава едно усещане, че авторитетът на иначе нелошия управленски екип на общинска администрация е сериозно компроментиран от липсата на политика в зам.-кмет по хуманитарни дейности. Нашата група бихме подкрепили бюджета, тъй като той е полезен и ценен за общината, но нека отчетем факта, че този бюджет ще се харчи от хора, от личности, а 50% ще е в ръцете на човек, на когото ние не гласуваме доверие“, каза Крушева. 
Групата на ВМРО се обърна към кмета Пламен Стоилов с настояване да се потърсят резерви в екипа и експерт, който да ръководи хуманитарните дейности, а към Григоров - „да се оттегли и да даде път на хора, които търсят, могат и намират решения на проблемите в града, а не само констатират случващото се безучастно“.
Самият Иван Григоров не реагира на обвиненията, но кметът веднага взе отношение.
„Няма да коментирам декларацията, групата съветници имат право на мнение, аз имам право на екип, който формирам и ръководя. Ще взема под внимание бележките, и ако има основание, ще търсим някои корекции в управлението“, каза Стоилов.
Той бе категоричен, че никой от екипа на кмета не харчи сам пари и никой няма право да изхарчи една стотинка сам. 
„За да се изхарчи една стотинка, се подписват много хора и това минава през финансовия директор, който е железен. Нямайте грижа, че ще има неправомерно изразходване на средства. Една стотинка незаконосъобразно да е изхрачена, този човек отива на прокурор. Знаете, че чадър няма. Няма основание за тези притеснения“, увери Стоилов.