Спортно-техническото ръководство на ФК „Дунав“ отпрати официално от лагера в Турция младия сръбски полузащитник Александър Митрович. Изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков каза преди 3 дни пред „Утро“, че халфът може би ще отпадне от сметките на старши треньора Малин Орачев, тъй като не показал очакваната добра класа при участието си в 4 поредни контроли. Накрая търпението на щаба се изчерпало и часове след мача срещу „Черноморец“ /Одеса/ Митрович бил уведомен, че може да си събере багажа и да поеме към родината си.
Раздялата с Митрович не би била драма, ако положението с халфовете в „Дунав“ не бе толкова сложно. Смяташе се, че сърбинът ще може да действа като така необходимия разиграващ халф, но не се получи. Освен това опорният полузащитник Карлос Жатоба се контузи и няма да е в състава до края на сезона.
Другите играчи на проби - алжирецът с френски паспорт Насим Дзитуни, и бразилският нападател Виктор Санчес, остават засега в бивака. Всъщност, фамилното име на бразилеца било Санчис. 
А очакваните нови чуждестранни попълнения така и не пристигнаха и вчера. Според новините от лагера в Анталия сенегалският нападател с последно пребиваване в Сърбия трябвало да лети късно снощи и днес да е на разположение на Малин Орачев. Тази новина обаче може би е за графата „Предпоследно“.     
Дано сенегалецът пристигне, защото лагерът е към финала си с последни две контроли и треньорският щаб трябва да види какво може този футболист в игрова обстановка.
Предпоследната проверка от 11 часа днес ще е срещу „Криля Советов“ /Самара/. На 3 февруари русенският отбор ще се срещне с „Шинник“ /Ярославл/, след което ще се прибере в България.
Контролите на български терен ще са две - на 7 февруари срещу „Несебър“ и 10 февруари срещу втория отбор на „Лудогорец“.
Първият мач от пролетния сезон в първенството на Първа лига ще се играе на 19 февруари от 17.30 часа. Тогава „Дунав“ ще гостува на „Витоша“ /Бистрица/ в София.