Двама шофьори са заловени от полицията зад воланите на колите им след употреба на дрога и алкохол, а трети катастрофирал, след като седнал зад волана, въпреки че няма това право. Единият дори спретнал гонка на униформени от КАТ, но завършил в паркиран опел.
На 28 януари в 3 часа призори екип на КАТ забелязал, че „Шевролет Авео“ се движи в забранен участък в началото на ул.“Александровска“ и вдигнал стоп палка. Шофьорът обаче продължил към пл.“Дунав“ и се наложило патрулката да го преследва. На ул.“19-и февруари беглецът бил застигнат и принуден да спре, но за лош късмет се блъснал в паркиран опел. При проверката се оказало, че зад волана седи 20-годишен младеж с отнета книжка, но пък с достатъчен за съдебно дело алкохол - 1.21 промила според показанията на дрегера.
Два дни преди това около 21 часа 19-годишно момче с БМВ било спряно за проверка по ул.“Никола Петков“ заради съмнително движение. Алкохолната му проба била отрицателна, но наркотичната показала канабис. Нарушителят отказал кръвен тест, но въпреки това също отива на съд.
Още един шофьор - зрял мъж на 43 години, влязъл в негативната статистика на КАТ с катастрофа и каране без книжка. В петък в 21.20 часа той карал шевролета си по бул.“Съединение“, като се движил в лявата лента, но малко преди пресечката с ул.“Болярска“ рязко се престроил в дясната лента и идващият зад него фолксваген не успял да спре навреме. При последвалата проверка се оказало, че виновният за удара е с отнета книжка.