Причината за пожара в къщата на ул.“Екзарх Йосиф“, покрай която горяха още три сгради, е детска игра с огън, казаха за „Утро“ разследващи случая. При огледа вчера те са установили, че в стаята, в която се намира печката на твърдо гориво, е с по-малко щети от съседната. Това навело на мисълта проверяващите, че част от шестте деца на семейството са си играли с кибрит в другата стая, докато играчката станала плачка.
Още в неделя следобед предложихме на майката да бъде настанена в кризисния център, но тя отказа, за да не бъде разделена със съпруга си, посочи шефът на общинската дирекция за действия при кризи Спасимир Димитров. Семейството заявило, че може да си наеме квартира, а и началникът на съпруга се ангажирал да намери подслон за многодетната фамилия. Затова засега родителите минават на този вариант. Със случая се заема и отдел „Закрила на детето“, който трябва да установи дали децата получават необходимите грижи у дома.
Майката е на 34 години и е успяла да роди 13 деца. Две от тях са починали, пет са дадени в приемни семейства, а останалите шест се отглеждат от родителите, които получавали достатъчно пари, за да ги отглеждат без лишения от основните им потребности.