Футболистите на „Дунав“ записаха първа победа на лагера в Турция. След загуби с по 0:1 срещу „Санкт Пьолтен“ /Австрия/ и „Кайсар“ /Казахстан/ русенският отбор надделя в събота с 3:1 срещу украинския „Черноморец“ /Одеса/. 
Резултатът бе открит от Юлиан Ненов, който получи пас по дясното крило в 36-а минута и с удар по земя заби топката в близкия ъгъл. Влезлият като смяна Димитър Георгиев покачи на 2:0 в 58-а минута. Той се възползва от асистенция на дошлия на проби алжирец Насим Дзитуни. Украинците намалиха чрез Гути, а отново Георгиев се разписа в мрежата на „Черноморец“. Той намери този път вратата с мощен далечен удар - 3:1. 
В следващата контрола утре дунавци ще се срещнат с руснаците от „Криля Советов“. Последната им проверка в рамките на лагера ще е на 3 февруари срещу „Шинник“ „Ярославл“. 
„Дунав“: Мартин Луков, Олексей Ларин, Михаил Милчев, Христо Попадийн, Юлиан Ненов, Красимир Станоев, Васил Шопов, Божидар Васев, Виктор Санчес, Бранимир Костадинов, Сонер Хюсеин /Станислав Антонов, Диян Димов, Димитър Георгиев, Александър Митрович, Преслав Петров/. Жълти картони за Ненов и Антонов. 
Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев заяви след мача, че отборът заслужава добра оценка.  
„Доволeн съм от играта, от начина, по който развихме атаките и реализирахме головете. Този мач ми дава надежди да мисля, че отборът се развива в правилната посока. Момчетата на проби /Дзитуни и Санчес/ се справиха добре. Очакваме още двама нападатели“, каза Орачев.