От днес в 17 пощенски клона в Русенска област  данъкоплатците могат да получат формуляри на данъчни декларации за физически лица с приложения и указания към тях, както и Годишни отчети за дейност и Справки за окончателния размер на осигурителния доход. Eксперти от офиса на НАП в Русе са провели обучение на пощенски служители и те са подготвени да приемат попълнените екземпляри и да ги регистрират с входящ номер. Те са подписали и документи за конфиденциалност на предоставената в декларациите информация. Във всички клонове има възможност да се ползват указания и примерни образци на формулярите, поясняват от НАП-Русе. 
С достатъчно стартови количества от документите разполагат специализираните работни места за приемане  на декларации в Централна поща, в Клон 1 - на Централна гара, Клон 4 - в блок „Вида“, Клон 5 - в жк „Здравец“, Клон - 12 - на ул. „Мария-Луиза“, Клон 13 - на ул. „Нови сад“, Клон 15 - на ул. „Григор Пърличев“ и Клон 19 в жк „Чародейка“. 
В региона декларации ще се приемат и в пощите в Иваново, Ветово, Смирненски, Сливо поле, Тетово, Бяла, Ценово, Две могили и Борово. Цената на пощенската услуга е 1,50 лв.
Всички, които решат да изпратят документите си като обикновени пощенски пратки, могат да ги насочат към адрес - Офис на НАП-Русе, ул. „Майор Атанас Узунов“ 19.
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.