Грандиозно фешън шоу, в което абитуриенти се превърнаха в модели и показаха актуалните прически и тенденции в гримовете за предстояищите балове, се проведе вчера в хотел „Дунав Плаза“. В него се включиха 12 момичета и 5 момчета, които не са професионални модели и за които това бе първо дефиле. Завършващите млади хора са от различни училища и са избрани съвсем случайно. 
Не исках да ги избираме по визия. Идеята е да покажем на всички гости на шоуто „Абитуриенти стават модели“, че младите хора са красиви, каза организаторката на спектакъла и собственичка на фризьорски центрове Нина Йорданова. 
Независимо дали си нисък, висок, закръглен или слаб, ти пак може да станеш модел с професионален грим и прическа, сподели Паола Герганова, която миналата година е била абитуриентка. Тя е помогнала при подбора на момичетата и момчетата за ревюто и подчерта, че те са уверени млади хора, които с вълнение участват в дефилето.
Шоуто се провежда за шеста поредна година и на него бяха представени тенденциите за официални прически, грим и мода за 2018 година. Особено актуални за този сезон са коковете във всякакви варианти и затова Нина препоръча на момичетата да заложат на тях. 
Изненада в тазгодишния спектакъл беше преобразяването на няколко майки на абитуриенти. Те бяха избрани на случаен принцип сред дами от публиката и бяха поканени да приемат това предизвикателство.
Обичам да бъде различна, креативна съм, обичам предизвикателствата и обичам хората да бъдат щастливи, защото щастието е ключът към здравето, сподели още Нина Йорданова по повод идеята за шеста поредна година да организира грандиозното шоу за абитуриенти.