Три къщи в два съседни имота горяха вчера на ул.“Екзарх Йосиф“ 14, дим се появи и над четвърта. За щастие няма пострадали, тъй като хората са успели да напуснат домовете си, преди да се надишат с пушек или да получат обгаряния. 
Огънят е тръгнал от една от сградите, в която живее семейство с 12 деца. Оттам се е прехвърлил към съседната долепена къща и по същия начин е засегнал и третата сграда. Къщите са частна собственост и в тях живеят наематели.
Пожарът е избухнал около 14.00 часа и бързо е обхванал стаите на първата постройка, а после се е прехвърлил в съседство. Там е унищожил новата покъщнина на жена, която, треперейки, разказа, че е изгубила не само чисто новите си мебели, но и бяла и черна техника. Тя беше избягала в студа навън само по домашни дрехи, за да се спаси от пламъците. Тя предположи, че пожарът е в резултат на късо съединение, тъй като и сградите, и инсталациите били стари.
Малко преди 15 часа дим се появи и над покрива на още една къща - на перпендикулярната на „Екзарх Йосиф“ улица „Българска Морава“. Постройката е в редицата на горящите сгради и вероятно огънят е достигнал и до нея. Наложи се пожарникарите на бегом да отидат до сградата, за да се справят с пламъците. Последва ги единият от изпратените противопожарни автомобили. На място огнеборците завариха собственика на къщата, който вече беше в преддверието й, и му разпоредиха да напусне имота, за да могат да си свършат работата. 
Началникът на РСБПЗН комисар Димитър Павлов обясни, че пожарът е засегнал постройките в два имота и още след 15.00 часа вече е бил локализиран. За борба с него бяха изпратени екипи не само от намиращата се по-близо Първа пожарна, но и от Втора. Според Павлов е рано да се каже какви точно са причините за пожара, както и всички последици от него.