Волейболистите на „Дунав“ ще открият днес пролетния сезон с гостуване на „Черноморец“ /Бяла/. В навечерието на мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Петър Шопов.

- Г-н Шопов, готов ли е отборът да удържи лидерската позиция във Висшата лига /група „Б“/?
- Мисля, че е готов. Момчетата тренираха много сериозно. В този момент „Дунав“ е добре комплектован тим за стандарта на тази лига. 
- Отмина вече доста време, но няма как да не питаме - защо „Дунав“ загуби мача за купата срещу „Марек Юнион Ивкони“ в Русе?
- Защото не играхме играта си и допуснахме грешки в неправилните моменти. Съперникът ни излъга с повечето си опит. Иначе мачът бе съвсем равностоен и статистиката го доказва. 
- Константин Нечев ли ще е единственото ново попълнение и какво мислите за него?
- Да, няма да търсим друго подкрепление. Какво мисля за Нечев? Фактът, че е основен разпределител на 3 национални формации, дава отговор. Младежът е талантлив, въпросът е докъде ще развие таланта си.
- Много се говори за 16-годишния либеро Симеон Добрев. Споделяте ли мнението, че е волейболист, за когото ще се говори много?
- Напълно. Пред Симеон се отваря възможност за бляскава кариера. Ако тренира все така и продължава да се развива, ще стигне много далеч. Спортната му съдба е в неговите ръце.
- „Дунав“ е водач в групата си вероятно ще финишира като лидер през редовния сезон. Какво мислите за конкуренцията в другата група „А“?
- Там е доста по-интересно. Водачи с еднакви точки са 3 отбора. Дели ги само геймовата разлика. Ние вече победихме един от тези отбори с 3:0, така че... Ако ме питате дали ще имаме затруднения в плейофите, ще кажа само, че до последно трябва да останем много концентрирани.
- Ияснете регламента с тези плейофи.
- Първият отбор от група „А“ играе с четвъртия от „Б“. Вторият и третият отбор от двете групи също се срещат на кръст. Системата е с елиминации. В Суперлигата ще влезе директно само един тим. Загубилият финала отбор ще играе бараж с предпоследния от Суперлигата.
- Желаем ви успех!
- Благодаря!