Издателите на скандалната книга на Майкъл Улф за американския президент Доналд Тръмп „Огън и ярост: В Белия дом на Тръмп“ са продали 1.7 млн. екземпляра през първата седмица след излизането й на пазара, съобщава тв каналът Си Ен Ен. От издателството Henry Holt and Company уточняват, че става въпрос за всички формати, включително с твърди корици, електронни книги и аудиокниги.

Отбелязва се, че търсенето на печатното издание значително превишава броя на пуснатите в продажба екземпляри, в резултат на което някои от читателите ще трябва да чакат няколко седмици, за да се сдобият с книгата.

По-рано изданието Hollywood Reporter съобщи, че книгата ще залегне в основата и на тв сериал.

БГНЕС припомня, че „Огън и ярост: В Белия дом на Тръмп“ излезе в продажба на 9 януари и стана бестселър в САЩ. Книгата съобщава някои малко известни факти за сегашния президент на Америка. Той не е смятал, че ще стане президент, съпругата му Мелания била в шок от перспективата да стане първа дама, а някои от съветниците на Тръмп са били обезпокоени за психическото здраве на президента. Белия дом категорично опровергава съдържанието на книгата, а личният адвокат на Тръмп е изпратил писмо с искане за спиране на публикуването и разпространението на книгата.