Почивните дни ще бъдат слънчеви, а времето ще омекне малко. В съботния ден минималните температури ще бъдат от минус 10 до минус 3 градуса, за София около минус 7 градуса. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат положителни в цялата страна – от 4 до 6-7 градуса, предаде БГНЕС.

В неделя отново ще бъде слънчево – сутрешните температури още малко ще се повишат и ще бъдат между минус 8 и минус 2 градуса, за София около минус 5 градуса. През деня ще бъдат от 4 до 9 градуса над нулата.

Новата седмица ще започне със слънчево и относително по-топло време – сутрешните температури ще са между минус 1 и 2 градуса над нулата, а дневните ще се повишат още малко и ще са от 6 до 14 градуса на места в Южна България и по Черноморието.

Във вторник ще бъде топло и слънчево, с температури до около 15 градуса в страната. В сряда ще се появяват облаци, но валежи не се очакват, дневните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 8 и 13 градуса, за София около 8 градуса.

Месец февруари ще започне с разкъсана облачност, без валежи и относително високи температури за сезона от 9 до 14 градуса. Но това ще бъде за кратко, от 2 февруари – петък ще започнат валежи от дъжд над цялата страна и понижение на температурите.