Самостоятелна изложба подреди в училище „Иван Вазов“ Дамян Георгиев от 6 В клас. Това е втора изложба за русенското момче. Преди малко повече от година негови рисунки бяха подредени в параклиса на църквата „Св.Георги“. 
Сега идеята за изявата на Дамян е на неговия преподавател по изобразително изкуство - русенския художник и карикатурист Валентин Георгиев. Той е впечатлен от таланта на момчето, което пресъздава образи, сюжети и настроения, като сполучливо съчетава багри и умел рисунък. В подготовката на изложбата и подреждането на рисунките са се включили и съученици на момчето и техните преподаватели. Като на истинска изложба Дамян бе представен от Валентин Георгиев, получи цветя и поздравления от връстниците си и от директорката на училището Теодора Йорданова. 
Дамян е на индивидуално обучение, тъй като все още се възстановява, след като пребори тежко заболяване. И въпреки че не са постоянно заедно с него, съучениците му много му се радват винаги, когато се видят. Нещо повече - връстниците и приятелите от двата му класа - единия, с който Дамян учеше преди лечението, и другия, в който е сега, му направиха страхотен подарък за новата година - билети за него и родителите му за концерта на цигуларя магьосник Дейвид Гарет в София през юни. Момичетата и момчетата знаят, че Дамян обожава виртуоза и затова решили да му направят тази радостна изненада.“