Ресторант „Ла Страда“ ще спази собствената си традиция и отново ще организира за своите клиенти и почитатели карнавални дни, които съвпадат по време с прочутия Венециански карнавал в едно от емоционалните сърца на Италия. Точно на 27 януари, когато във Венеция се струпват хиляди местни жители и любопитни туристи, за да видят как Ангелът слиза от островърхия покрив на една от ренесансовите сгради в центъра на града, точно тогава и в русенската „Ла Страда“ ще бъде дадено началото на тукашния карнавал, казват организаторите. В осем вечерта гостите ще бъдат посрещнати с уелкъм дринк - популярното вече и у нас питие за добре дошли. След това закупилите куверти за празничната вечер ще се радват на колоритна програма. Тя ще бъде с участието на балерини и солисти от Русенската опера, която тази година също ще се включи в маскарадното празненство, по-късно за гостите ще пее Нина Арнаудова. 
Единственото условие русенци да се потопят в магията на карнавала е те да спазят дрескода: маска на лицето /оригинални венециански маски ще могат да се купят и в самата „Ла Страда“/ и, разбира се, предварително да си купят куверт за вечерите на откриването и закриването - 27 януари и 13 февруари. В дните между тези дати обстановката в „Ла Страда“ ще продължи да бъде празнична, уверяват домакините. 
Тяхната специална изненада тази година е ретро кътчето, аранжирано на втория етаж на ресторанта. Две красиво тапицирани кресла, два бели ажурени чадъра, дантелено ветрило, старинен телефонен апарат - всичко това на фона на очарователен изглед от Венеция. Всяка вечер в дните на карнавала професионален фотограф ще очаква желаещите да си направят карнавална снимка „Поздрав от Венеция“ или цяла фотосесия, дори с ренесансови костюми, предоставени от операта. Алюзията с Града на дожите е пълна - на снимките може да се види ясно как този, който се фотографира, помахва с ръка на преминаващата покрай него гондола с пеещ гондолиер. 
В последната карнавална вечер, на 13 февруари, когато отново с подходяща програма ще се състои закриването в „Ла Страда“, ще станат ясни и късметлиите. Една Голяма награда, която ще се разиграе между всички закупени куверти за откриването, за закриването или и за двете вечери, ще отведе щастливеца и неговата половинка в истинската Венеция. Ще станат ясни и печелившите в карнавалната томбола - в играта, която ще донесе много симпатични сюрпризи, могат да участват всички, които се снимат в ретро къта с помощта на профи фотографа или сами, и изпратят снимките на фейсбук страницата на „Ла Страда“. Резервации могат да се правят на тел.0882557799.