„Венцислав Ангелов се издирва от октомври 2015 . Издирва се с присъда от Върховния касационен съд. Тази присъда обаче е пътувала до Окръжна прокуратура в Русе точно 13 дни. По данни на областната охрана, лицето не било намерено на адреса си. Докладвано е на прокуратурата. Разпоредено е на МВР да го издирят и Ангелов е обявен за издирване на 23 октомври 2015 година“. Това каза говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова, коментирайки случая с Венцислав Ангелов-Чикагото, който в писмо до БНТ заяви, че се намира в Испания и иска да бъде арестуван от българските власти.
Не се крия, във Валенсия съм, заяви бившият полицай, преминал от другата страна на барикадата, който преди да изчезне, демонстрираше голяма обществена активност в Русе и дори се кандидатира за кмет. 
По думите на Арнаудова, всяка седмица прокуратурата в Русе е искала информация за издирването му. Било е установено, че лицето не се намира на територията на страната. Затова през януари 2016 година е издадена европейска заповед за арест и е уведомена Върховна касационна прокуратура. Уведомена е дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, на която е възложено издирването на лицето. 
Арнаудова поясни какво е направено и след пристигането на писмото на Ангелов.
„Миналата седмица той осъществи контакт с вас /БНТ/, видяхме го в сутрешен блок на друга телевизия. През 2016 година отново БНТ бе ангажирана от лицето, че се намира в Испания и че иска да бъде задържано. Всички сигнали са били насочвани към съответните служби за издирване. През този двугодишен период са получавани сигнали, че Ангелов се намира на територията на Кипър, на Гърция, на територията на Франция. Тези сигнали са се оказали неоснователни. Имаше сигнали във връзка с появата на съпругата на Ангелов, която искаше да получи внесена парична гаранция в размер на 3000 лева. Нотариалните пълномощни бяха заверени в Гранада и Каталония. Беше установено, че лицето не се намира нито в Гранада, нито в Каталония“, каза още Арнаудова. 
Тя каза още, че всички отговори от испанските власти са, че въпреки подаваната информация от нас за местонахождението на лицето, тази информация не се потвърждава. Испанските власти също издирват Чикагото за две извършени престъпления. Ако той наистина се намира там, испанските власти ще го установят. В момента се проверява сигнал, дали той се намира във Валенсия.
След като ВКС потвърждава на 28 септември 2015 година, че Чикагото трябва да лежи в затвора 3 години заради съучастие в подготовката на трафик на наркотици, осъденият изчезва и започва и играта на котка и мишка с държавата. Той периодично се появява по Скайп в някоя медия или с писма и чрез социалните мрежи твърди, че се намира на различни места по света.
Ако до 10 години след влизането на присъдата в сила той не влезе в затвора, давността ще изтече.                                У