Бразилският футболист Виктор Санчес се присъедини вчера към лагера на „Дунав“ в Турция. Бразилският нападател идва на проби от Франция, където игра за втородивизионен тим през последния сезон. Повече за Санчес на този етап няма какво да се каже, защото информацията за него е твърде оскъдна.
От Франция за Анталия трябваше да лети и сенегалски футболист с офанзивни функции, но той не пристигна при възпитаниците на Малин Орачев. Може би ще се появи по-късно.
Другият сенегалец, за когото „Утро“ писа, че към момента се намира в Сърбия, продължава безуспешните си опити да получи виза за Турция. 
„Влязохме за кой ли път в контакти с турското консулство в Сърбия. Правим всичко възможно да уредим документите му и той да пристигне възможно най-скоро при нас. Сезирахме е сенегалското външно министерство“, обясни за „Утро“ изпълнителният директор на „Дунав“ Ивайло Петков.
Юлиан Ненов не взел участие в контролата срещу „Санкт Пьолтен“ /0:1/, защото получил травма. Бирсент Карагарен пък бил спестен, тъй като след операцията на рамото му трябвало да бъде предпазен от по-остри единоборства. Иначе тренирал на пълни обороти, обясни още Петков. 
По програма футболистите на „Дунав“ ще играят утре срещу казахстанския „Кайсар“. На 27 януари пък избраниците на Орачев ще излязат в проверка срещу украинците от „Черноморец“ /Одеса/.
Ще бъде любопитно да се види дали отборът ще покаже по-добро лице в тези мачове за разлика от дебютната среща срещу „Санкт Пьолтен“, в която русенският тим не направи абсолютно нищо в атакуващ план. Разбира се, на този етап от подготовката отборите навлизат по-трудно във форма, затова и не бива да се правят прибързани заключения.