Футболистите на „Дунав“ загубиха срещу австрийския „Санкт Пьолтен“ с 0:1 първия си контролен мач на лагера в Турция. Двубоят се игра при силен вятър, а през второто полувреме се изля и сериозен дъжд. Към края съдията като че ли не искаше да мъчи двата отбора и даде последния сигнал със секунди по-рано от редовните 90 минути. Въпреки лошото време отлично подготвеният терен издържа. 
„Дунав“ се стара, но не показа почти нищо в офанзивен план. Голови положения на практика пред австрийската врата нямаше. Почти през цялото време топката се раздаваше в задни позиции и в средата на терена, а напред липсваше всякаква острота. Все пак в първите минути се стигна до ситуция в пеналта на „Санкт Пьолтен“, при която съдията можеше да даде дузпа за „Дунав“.
Австрийците доминириха почти през целия мач и през първото полувреме поставиха на изпитание излезлия като титуляр Мартин Луков. Той се справи по блестящ начин с два изстрела, при които австрийските нападатели излязоха срещу него очи в очи.
След почивката картинката не се промени, а „Дунав“, вероятно заради направените смени, игра още по-слабо. „Санкт Пьолтен“ можеше да поведе в 65-а минута след изстрел от фаул, но Станислав Антонов се метна в левия ъгъл и изби топката.
Той бе безпомощен малко по-късно, когато турският рефер даде пресилена дузпа за австрийците. Наказателният удар бе свирен след борба за висока топка. Русенските футболисти оспорваха дълго решението на рефера, но той бе непреклонен. При изпълнението на дузпата Антонов тръгна към левия ъгъл, а Атанга прати топката в средата на вратата.
До края на мача не се случи нищо интересно.
В стартовия състав на „Дунав“ нямаше никаква изненада. Двойката централни защитници бе Мартин Ковачев-Петър Патев. Патев не излезе за второто полувреме, но към 70-а минута се върна в игра като смяна на Димов. 
Бразилецът Карлос Едуардо се включи като смяна, но пък се контузи. Затова неговото място през вторите 45 минути трябваше да бъде заето от сменения вече Красимир Станоев.
Старши треньорът Малин Орачев даде шанс на всички футболисти. Той дори отдели минути на юношата Сонер Хюсеин. В игра се появи и сърбинът Александър Митрович,  който тръгна за Турция с компромис, за да му се даде шанс да покаже какво може, но не направи нищо запомнящо се.
Следващият мач на русенци ще е на 27 януари, когато ще се срещнат с украинците от „Черноморец“ /Одеса/. 
„Дунав“: Мартин Луков, Преслав Петров, Петър Патев, Мартин Ковачев, Христо Попадийн, Диян Димов, Красимир Станоев, Божидар Васев, Бранимир Костадинов, Васил Шопов, Димитър Георгиев.