Една нова инициатива, наречена „Клуб 33“, се роди в Русе в първия месец на новата година. На 17 януари известният със своите интересни музикални попадения „Макс клуб Русе“ даде живот на новото си начинание, което среща интересите на меломани и колекционери на грамофонни плочи. Срещите ще се провеждат всяка трета сряда от месеца /без отпускарските юли и август/, като замисълът е проектът да продължи три години. Сбирките на „Клуб 33“ ще започват в 18 ч и ще продължават до 21 ч, входът ще е свободен. За участниците е осигурен марков грамофон с качествени грамофонна доза и игла. 
В първата среща на новия тематичен клуб се включиха трийсетина колекционери, които разказаха за своите колекции от грамофонни плочи. Някои от тях дариха на „Макс клуб Русе“ стотина западни плочи с рок, джаз, класическа музика.
„Клуб 33“ си има и регламент - в него са изброени правила. Например това, че всеки участник може да представи любима плоча в рамките на 20 минути. Клубът предлага възможност и за размяна на грамофонни плочи. 
В екипа на „Макс клуб Русе“ са доста русенци, познати в арт клубната дейност - Иво Ботев, Николай Ханджиев, Петър Стаменков, Пламен Чолаков, Росен Анчин, Цветан Господинов. Това са хората, към които всеки меломан и колекционер на винил може да се обърне и да получи информация за това, което предстои в „Клуб 33“.