Футболистите на „Дунав“ проведоха вчера следобед първа тренировка на лагера в Анталия. Сутринта избраниците на старши треньора почиваха активно, тъй като полетът от Истанбул до курортния град стана факт с известно закъснение.
Турция посрещна русенския отбор с дъждовно време. В обедните часове вчера слънцето се опитваше да пробие черните облаци, като прогнозата за следващите дни е, че дъждът ще спре. 
„Въпреки влагата условията за тренировки са перфектни. Настанихме се в чудесен хотел - „Конкорд де Лукс“. Няма от какво да се оплачем. Важното е момчетата да поработят добре, за да влязат във форма за пролетния сезон в Първа лига. Чака ги серия от сериозни проверки, в които ще се види докъде са стигнали“, каза за „Утро“ изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков.
Той добави, че очакваните на проби сенегалец и бразилец трябва да са разположение на 23 януари. Ръководството на клуба им изпратило билети и те трябвало да летят от Франция във вторник вечерта. И двамата са нападатели. 
За Турция все пак замина и 20-годишният сърбин Александър Митрович, за когото спортно-техническият щаб на клуба умуваше буквално до последния момент дали трябва да остане в отбора. Митрович остави твърде противоречиви впечатления с представянето си в първата контрола срещу „Ботев“ /Гълъбово/ в Царева ливада /3:1/.  
„В крайна сметка решихме да му дадем още един шанс. Дано покаже повече и да ни убеди, че заслужава да получи предложение за договор“, обясни Петков.  
Отборът на „Дунав“ ще играе първата си контрола с австрийския първодивизионен тим „Санк Пьолтен“. Тя е насрочена за 16. 30 часа българско време.
Както писа „Утро“, съперникът на дунавци е последен в класирането на австрийската Първа Бундеслига.