„Уаби Саби“ е уютно и топло място, което придава допълнителен цвят и заряд в деня на тези, които го посещават. Това е социално място, където може да чуеш чудати разкази, да стимулираш любопитството си, да срещнеш хора като теб или не. „Уаби Саби“ е мястото, на което може да придобиеш тези дълго отлагани навици, от които имаш нужда. 
Успокой ума и овладей тялото си с различни йога практики като Хатха йога, Ащанга йога, Дао йога, Нади йога или Кундалини йога, при това поднесени по разбираем, концентриран и лишен от излишна стойност начин. 
Ако желаете да повишите двигателната култура на децата си, или пък да подобрите умението им да се концентрират и учат, то тогава задължително трябва да изберете занятията по детска йога.
Децата са на челно място в активностите в центъра -
всяка събота от 11.30 часа се провеждат работилници за деца, в които се извършват творчески занимания за стимулиране на въображението и сръчността им. 
В днешно време децата могат да имат всичко, но им липсва работата с ръцете. Под формата на игра при нас те се учат да използват ръцете и въображението под формата на забавни работилници, казват основателките на центъра Надя и Ани.  
В ивент и спорт центъра се организират също частни и детски партита. Напълно нормално е да видиш след театрална или оперна постановка някои от актьорите да пият чаша прекрасен чай по чорапи, притихнали в някой уютен ъгъл. 
Тук всички ходим боси, чувстваме се като у дома си, та дори и по-добре, 
споделят редовни клиенти, които вечер може да помислите за част от екипа, тъй като помагат и упътват новите посетители.
Уаби Саби разполага с три чисти и топли зали, в които се провеждат различни активности, като освен вече споменатите се предлагат и пилатес, кросфит, боди комбат и сакрална архитектура на тялото. Всеки месец има поне един интерсен курс и няколко семинара.
Най-трудна била организацията на курс по аржентинско танго, споделят Надя и Ани. Отнема им около шест месеца, за да намерят инструктори за страстния и завладяваш танц, който учи да усещаш и четеш партньора си по един нов и неподозиран начин.
След дълго време на молби, телефонни обаждания и много откази попаднахме на едни ентусиасти - Добрин от София, който е ИТ специалист, и приятелката му Андреа от Румъния, разказват двете дами. Към момента в курсовете за начинаещи се включват 7 двойки, но постоянно има нови записвания от желаещи да се докоснат до магията на страстния танц. Затова този курс ще се повтори, а 
идеята на Надя и Ани е да направят Танго общество в Русе.
В Уаби Саби се предлага и богат избор от масажи - класически, релаксиращ, спортен, лечебен, частичен, арома и всеки друг, който се търси от клиентите. Тук отново, както и при останалите услуги, които предлагат, не са се обвързали с един кинезитерапевт, а след като разберат желанието на клиента, му предлагат един от кинезитерапевтите, чиято техника считат за най- подходяща. 
Няма как на всички да им харесва едно и също - нито в йога, нито в масажи, нито в каквото и да е друго занимание или начинание. Нашите посетители са основната причина за съществуването на Уаби Саби и ние се съобразяваме с тяхното мнение и предложения. Така се появи идеята за провеждане на курс по гримиране, по тайландски масаж, йога на английски и редица други интересни събития, споделят Надя и Ани. 
Една от интересните идеи, която заработва почти мигновено, е т.н. 
споделена библиотека на „Уаби Саби“. 
Всички книги са дарени от посетители и всеки може да намери по нещо за себе си. Има клиенти, които ползват библиотеката, като оставят своя книга и вземат нова, а има и такива, които се възползват само от четенето в минутите преди практика, казват двете чаровни дами и допълват, че е интересно да гледаш как една книга се съживява в новия си читател. 
Всички неща, които правим в центъра, си приличат. Като краен резултат те 
помагат на хората и на нас да освободим съзнанието си от обичайната ни ежедневна дейност. 
Основната идея е да се направи място, в което всеки да се почувства по-добре независимо дали е релаксирал, танцувал или практикувал йога или пилатес, допълват Ани и Надя. Затова и в Уаби Саби можете да пиете кафе и чай, докато четете или докато разглеждате стоките в йоги шопа, където ще намерите всичко необходимо, ако сте решили, че ще се грижите малко повече за себе си. 
Двете момичета не се спират пред нищо. Трудно ще чуеш да се оплакват, но пък ако си решил, че си деен и обичаш да помагаш, те ще те запознаят с няколко благотворителни кампании, с които са се заели. В момента има акция за събиране на средства за дефибрилатор за Онкодиспансера в Русе (можете да помогнете със смс на 17777 DMS ZDRAVE- 1,00 лв. за всички мобилни оператори, 1,20 лв. за предплатени сметки).
Цяло лято, всяка събота от 10 правихме 
благотворителна йога в Парка на младежта - 
срещу 5 лева всеки можеше да се включи в качествена йога практика на професионална постелка. Имаше хора, които бяха с нас всяка събота и пускаха много повече от 5 лева, но не се радвахме на кой знае какъв интерес, споделят с усмивка и двете. 
Миналата година Надя и Ани са успели да помогнат за закупуването на над 400 ваксини за общинския приют. И сега са отделили специално място за стоки, средствата от чиято продажба изцяло отиват за бездомните животни.
През март 2018 година се навършва една година от отварянето на Уаби Саби. Година, в която Ани и Надя не направиха традиционното си, предвидено за ежегодно пътешествие, но за втората година от работата си двете пътешественички по душа са планирали да пътуват заедно с „работата“ си. Предвиждат поне два йога-ретрийти извън Европа. 
За името на центъра - „Уаби Саби“ (wabi sabi), казват, че това е един от тези азиатски изрази, които не могат да бъдат преведени и имат нужда от дълги обяснения, за да бъдат разбрани. 
Уаби саби не се обяснява, то е по-скоро усещане
отколкото понятие на мисълта как да се вижда красотата в живота и в света във всичките и превъплъщения, особено най-незначителните и естествените. Уаби Саби не се ограничава в даден предмет или място. Това е идея, виждане за света, начин на живот, приемане на природата. Този израз съдържа в себе си завръщането към простотата, отдавайки нужното място на случайността и на несъвършенството. Така за японците красотата не се намира в идеала, а в уникалността, в рядкостта на визията, също както никоя пукнатина не е сходна с друга и никое дърво не прилича на друго. Думата „уаби“ се асоциира със скромност и неразточителност, с изтънчена оскъдност, породена от безразличието към охолството и показността. „Саби“ пък е чувство на префинена меланхолия заради преходността на света.
Перфекционизмът изморява, уаби-саби успокоява душата, като напомня, че всичко е преходно и животът е процес и има край. И е важно не какъв е краят, а какъв е животът - тук и сега. Все по-модерно говорим и все по-модерно живеем, но всеки постигнал материално благополучие, не спира, а продължава да търси. 
Това, което търсите, ще намерите в „Уаби Саби“ на ул.“Христо Г. Данов“ 2 в Русе всеки ден от 7.30 до 21 часа, а с динамиката на графика може да се запознаете на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/WabiSabiRuse/, както и на телефони: 0888506826; 0897943279.