Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев заяви, че е доволен от играта на отбора при победата с 3:1 в първата предсезонна контрола срещу „Ботев“ /Гълъбово/ в Царева ливада.
„Ако изключим един период от 15 минути през първото полувреме, момчетата се представиха добре на този етап от подготовката. Стараха се и като цяло изпълниха всички задачи. Победата ни беше напълно заслужена, въпреки че резултатът в такива проверки не е чак толкова важен. По-важното е да избистряме стила си на игра“, каза Орачев пред „Утро“.
Той коментира и общите си впечатления от играта на сърбина Александър Митрович, чиято първа изява със светлосиния екип бе част от пробния му период. 
„Не може да се каже категорично какво може Митрович. Ще обсъдим неговия случай до края на деня и ще решим дали да остане в отбора, или да бъде освободен“, обясни старши треньорът.
Дунавци ще пътуват днес за Истанбул, а там ще се качат на самолет към лагера в Анталия.
Както писа „Утро“, футболистите от русенския отбор ще играят на 22 януари контрола с австрийския град „Пьолктен“. Другите проверки на турските терени ще са срещу казахстанския „Кайсар“ /25 януари/, украинския „Черноморец“ 827 януари/ и руските „Криля Советов“ /31 януари/ и „Шинник“ /3 февруари/.  
Съперниците за контролите не са определени на случаен принцип, а са избрани от спортно-техническото ръководство на клуба заради агресивния и динамичен футбол, който играят.