Заплатите на акушерките и медицинските сестри в Акушеро-гинекологичния комплекс към Университетска болница „Канев“ ще бъдат вдигнати до два месеца, съобщи за „Утро“ началникът му д-р Георги Хубчев след проведен разговор с ръководството на стационара в навечерието на професионалния празник на родилната помощ - Бабинден. 
Тези професии са подценени, а работата им е много отговорна. Колкото и качествен да е един акушер-гинеколог, без помощта на акушерката в родилна зала или в операционна, той е безпомощен, посочи д-р Хубчев.
В същото време заплатите на акушерките са ниски. След изражданията пък медицинските сестри помагат на родилките да свикват с бебетата си, но заплащането и при тях е малко.
Началникът на АГ комплекса смята още, че женските консултации трябва да станат задължителни чрез записване на тази дейност в закона. Така лекарите ще могат да консултират бременните жени и да констатират евентуални усложнения в развитието на бебетата им. В момента обаче поради липса на женски консултации в АГ комплекса пристигат родилки, без да са проследени от лекари, което усложнява по-нататъшната дейност на акушерите.