„Моля ви, помогнете да спасим живота на сина ми!“. Този покъртителен зов е майчиният стон на русенската учителка Снежана Бъчварова, която донеотдавна работеше като преподавател по руски език в Английската гимназия „Гео Милев“. „Само за един миг всичко рухна - все още не мога да осъзная, че се случи най-ужасното нещо в живота ми: синът ми Мирослав Владимиров Колчев се разболя от остра В-лимфобластна левкемия и Филаделфия +“, изплаква майката във Фейсбук.
Мирослав е на 41 години, работи в София като програмист. В началото на декември на крака му се появи тромб, до седмица краката му се покриха със синини, тогава медицинските изследвания показаха тежката диагноза, разказа за „Утро“ сестрата на Мирослав Боряна. Започва курс от няколко тежки химиотерапии. За да бъде спасен животът на Мирослав, е необходимо да му се направи трансплантация на стволови клетки на гръбначен мозък. За операцията са нужни много средства, които семейството няма откъде да набави. 
На наше запитване получихме отговор от Франция, без да конкретизират етапите на лечението, оттам ни съобщават, че във френска клиника то ще струва 350 000 евро, казва Боряна Владимирова. Семейството очаква оферти от клиники в Германия и Израел. И разчита на съпричастието на хората, за да събере сумата, нужна за трансплантацията и последващото лечение. 
„Вярвам, че има много добри хора с огромни сърца и ще се преборим за живота на брат ми. Всеки има право да живее, да има мечти, да вярва и да се надява. Моята мечта е да видя отново усмивката на брат ми и винаги да бъдем заедно. Ще се борим аз и семейството ми до последно, докато преборим коварната болест!“, казва Боряна. 
Към апела за дарителство се присъединиха Английската гимназия и Русенската опера. Във Фейсбук вече бе организирана група „Благотворителен базар за Миро“. В групата могат да бъдат продавани вещи, като продавачът трябва да предостави дарителската сметка на Миро, за да бъдат преведени там средствата за закупуването на стоките.
Пак във Фейсбук откликна и главният художествен ръководител на Фолклорния танцов театър „Найден Киров“ Богдан Донев. „Организирайте благотворителен концерт, в който ФТТ „Найден Киров“ ще се включи с удоволствие“, написа той. 
Засега семейството не възнамерява да организира благотворителни концерти. Това е свързано с време за организацията на такова събитие, със заплащане на наем за зали - нещо, което на този етап не можем да си позволим, казват близките.
Средства за лечението на Мирослав могат да се превеждат в Райфайзенбанк:
Дарителска сметка: 
BG12RZBB91551051998709
Мирослав Владимиров Колчев
и на:
PayPal [email protected]