Старши треньор от късната есен на 2017 година на „Ботев“ /Гълъбово/ е бившият помощник наставник на Веселин Великов в „Дунав“ Людмил Киров. След като се раздели с родния си русенски клуб, 41-годишният Киров работи за кратко във „Верея“, а после бе поканен за кърмчия на ботевци. Под негово ръководство закъсалият във Втора лига отбор записа две победи в два мача и се измъкна от зоната за изпадане. Вчера „Утро“ разговаря с Киров.

- Г-н Киров, днес ще играете контрола с „Дунав“. Какво си мислите преди мача с довчерашния си отбор?
- Какво да мисля - уговорихме проверката с една дума. Чувството наистина е по-особено, защото аз съм юноша на „Дунав“. Когато бях футболист, а после треньор винаги се опитвах да дам всичко за този тим.
- Що за отбор е „Ботев“ /Гълъбово/?
- Предизвикателството е сериозно, защото за първи път в кратката си кариера на наставник съм старши треньор. В интерес на истината, когато получих предложението, се замислих - все пак задачата беше да работя в клуб с неособено атрактивна визитка. На място обаче заварих перфектна организация - като за отбор от елита. Управата начело с президента Стоян Диков се грижи за всичко. Като треньор получих пълна свобода. Никой не ми се меси, имам думата по всички спортно-технически въпроси. Проблемът е като в „Дунав“, че ни липсваше много добър терен за подготовка, но и този въпрос върви към разрешаване. Футболистите са страхотни като отношение към подготовката и мачовете. С две думи - в Гълъбово се работи леко и с настроение.
- Привлякохте ли нови играчи?
- Трима ни напуснаха, но дойдоха четирима футболисти - Иван Ташев, Слави Читаков, който игра и в „Дунав“, Михаил Михайлов, Ивайло Ангелов. Ангелов пристигна от италианския клуб „Латина“ от Серия „С“.
- Имате ли обяснения за спада в резултатите на „Дунав“?
- Всеки отбор, дори и най-големите, минават през катаклизми. Вижте какво става в последното първенство с „Реал“ /Мадрид/. Говорим за европейския клубен шампион.
- Не ви ли е мъчно, че се разделихте с „Дунав“?
- Мъчно ми е, разбира се. Треньорската професия в България обаче е рисково занимание. Днес си тук, утре - там. У нас не може да се получи като с Арсен Венгер, който държи кормилото на „Арсенал“ в продължение на 22 години. Сега всичките ми усилия са насочени в работата с „Ботев“ /Гълъбово/. Кой знае - един ден може би ще се завърна там, където ми е мястото.