Какво се случва в пространството, което в театъра наричат „Чакащи артисти“ - докато актьорите очакват да им дойде редът да излязат на сцената? Русенската трупа леко приповдига завесата и допуска зрителите да надникнат в това сакрално за тях пространство. Това се случва в пиесата „Любов с гръмотевици“ на съвременния американски драматург Кен Лудвиг, чието премиерно представление подготвят за тази вечер актьорите. 
Билетите за четвъртък вечер вече са продадени, има още малко останали за втората премиера, на 19 януари, каза вчера директорът на театъра Орлин Дяков, който е и режисьор на спектакъла. Пиесата е толкова добре написана, че не оставя място за импровизации от наша страна, каза известният столичен актьор Христо Гърбов, който влиза в главната роля. Динамиката е много голяма, различните забавни случки и перипетии са подбрани и комбинирани твърде добре, така че за нас остава само да изиграем добре спектакъла, каза Гърбов. Той не пропусна да подчертае колко добре се чувства в Русе - още повече сега, когато идвайки за репетициите на „Любов с гръмотевици“, се разболял. Толкова се грижиха за мен тук, с толкова внимание бях обграден, че наистина се чувствам в Русе почти като в родната Варна, добави актьорът. 
В спектакъла му партнират Петя Венелинова, Дайана Михайлова, Мариана Крумова, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Любомир Кънев. Сценографията е на Виолета Радкова. 
Пиесата е комедия, но аз искрено се надявам зрителите да видят и да усетят, че театърът не е забавление, а зад това, което публиката вижда, стоят страхотен труд и нерви, каза Петя Венелинова. 
Всички, които не успеят да видят премиерата, ще могат да гледат спектакъла на 6 февруари.