Русенски шофьор е заловен с 5.24 промила зад волана, с което се класира в челото на незавидна национална класация.
36-годишният мъж е спипан около 19 часа на 9 януари, след като блъснал отзад „Шкода Фелиция“ на бул.“Христо Ботев“ и се качил на тротоара.
Пътуващите в ударената кола усетили, че виновният за удара е пиян и се обадили в КАТ. Пристигналите полицаи измерили с дрегер 3.16 промила алкохол в кръвта му, но заради пълната неадекватност на шофьора се усъмнили, че резултатът е по-висок и го изпратили на прецизната и меродавна кръвна проба. А тя показала фрапиращите 5.24 промила, които се равняват на поне две бутилки концентрат. Че пиенето е била наистина много говори и фактът, че на следващия ден, когато нарушителят отишъл при разследващия в Пътна полиция, алкохолът още го държал здраво. По случая е образувано бързо производство, което ще приключи със съдебно дело.
Това е най-голямото количество алкохол, доказано в шофьор зад волана на кола в страната, показва справка на „Утро“. Досета националният рекорд се държеше от 55-годишен мъж от Панагюрище, който в края на септември 2016 година бе заловен в Банкя, Карловско, с 5.07 промила. Периодично се появяват съобщения за респектиращи резултати, но те са отчетени с дрегер, който понякога дава отклонения в широки граници.