Волейболистите на „Дунав“ ще открият пролетния етап от първенството на Висшата лига /група „Б“/ с гостуване на „Черноморец“ /Бяла, Варненско/. Този двубой ще е на 27 януари, става ясно от програмата, публикувана от федерацията.
Ето кои са другите мачове на дунавци през пролетта.
3 февруари - „Дунав“-“Попово“
17 февруари - „Виктория“ /Пловдив/-“Дунав“
24 февруари - „Дунав“-“Дея Спорт“ /Бургас/
3 март - „Раковски“ /Севлиево/-“Дунав“
10 март - „Дунав“-“Строител“ /Пловдив/
„Дунав“ завърши есента като едноличен лидер с 6 победи, без загуба и чиста геймова разлика 18:0. По всичко личи, че русенският отбор ще запази без проблеми първото се място през редовния сезон и през пролетта, тъй като единственият му сериозен мач на практика ще е срещу „Дея Спорт“ /Бс/ в Русе. Бургазлии са на второ място във временното класиране, като единствената им загуба бе у дома в мача им срещу русенския тим.
По-сериозната задача пред „Дунав“ ще е да поддържа по-високо игрово ниво предвид участието на отбора в баражите за влизане в Суперлигата. Както е е известно, за позиция в елита ще се конкурират първите два тима от групи „А“ и „Б“ на Висшата лига. А там нищо не се знае.
Освен това червена лампичка пред „Дунав“ трябва да е мачът от третия кръг от турнира за купата на България срещу „Марек Юнион Ивкони“ в Русе. Русенските волейболисти явно се подведоха леко от отличната си серия във Висшата лига и решиха, че един от последните през това първенство отбори в елита ще им дойде като лесна плячка. Добре, ама дупничани не се оказаха отбори от ранга на „Попово“ и „Черноморец“ и взеха мача с 3:1.