Двама нови майстори на спорта обогатиха визитката на Спортен модел клуб „Приста“. Това са младите Никол Павлова и Николай Палежев, които получиха званията си на традиционната церемония за награждаване на най-добрите състезатели на Българската федерация по авиомоделизъм през уикенда в Казанлък.
16-годишната Никол Павлова, която в петък спечели титлата Спортист на годината на Русе в приложните спортове в анкетата на „Утро“ и община Русе, а ден по-късно стана ясно, че е прогресилара до №6 в акробатичния клас на световната ранглиста по авиомоделизъм за юноши и девойки, е на второ място в класацията на федерацията. Пред 2017 година Никол спечели десет състезания, а сребърните й бронзовите й отличия са съответно три и четири.
Връстникът й Николай Палежев е на 4 място в класацията на Федерацията с шест златни трофея, два сребърни и три бронзови.
Двамата нови майстори на спорта спечелиха бронзови медали на европейското първенство по авиомоделизъм в Унгария, а в момента се готвят усилено за световното във Франция през юли.