Потенциално опасно е времето в шест области на страната, след като зимата се завърна с пълна сила у нас. Това са областите Пазарджик, Перник, Монтана, Пловдив, Ловеч и Плевен. Пътната настилка е заснежена и шофьорите трябва да са особено внимателни, предупреждават от пътната агенция.

900 машини работят по почистването, а съветът към шофьорите, които тръгват на път, е задължително да са със зимни гуми. Важно е и да заредят течност за чистачки според сезона, както и да намалят скоростта и да карат внимателно.

„Апелирам да се внимава, защото все пак е зима и сутрин, когато температурите са доста по-ниски, е възможно да има заледяване, въпреки че опесъчаваме постоянно, заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Лошото време доведе до поредица леки пътни инциденти, повечето в Северна България.

Кола падна в река, а при сблъсък между бус и тир край Полски Тръмбеш по пътя се разпиляха портокали. Единият от шофьорите се оплака, че е бил обран.

Лошото време е вероятната причина за пътния инцидент край Стражица, при който лек автомобил падна в река, след като излезе от пътното платно на заснежен участък.

Временно беше ограничено и движението за тежкотоварни автомобили по пътя  Бяла – Плевен в района на с. Масларево поради аварирал тежкотоварен автомобил.

На прохода Петрохан снежната покривка е към 14 см, но пътят е опесъчен и почистен до асфалт. Към 17 ч. вали слаб сняг, а температурата е минус 8 градуса. Трафикът е спокоен и дори по-слаб от обичайния.

Службите не съобщават за инциденти и ситуации, свързани със снеговалежите в региона. Всички пътища в областта са проходими при зимни условия, от сутринта за обработването им са използвани 57 машини. За прохода остава ограничението за преминаване на тежкотоварни автомобили, което е в сила до края на март.

В Искърското дефиле шофьорите на тежкотоварни камиони спираха, за да сложат вериги, въпреки че снежната покривка не беше голяма.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и продължават поддържането на републиканската пътна мрежа.