Русенската електромонтажна фирма „ЕЛ“ е единственият кандидат, подал оферта по обществената поръчка за изграждане на ново осветление в кварталите „Чародейка“ и „Родина“ и в центъра на Русе. Осветителни тела ще има и между блоковете и по пешеходните алеи. Освен това ще се довърши промяната на осеяния доскоро с дупки булевард „Родина“, който вече е асфалтиран, а сега предстои да бъде и осветен. Ще се използват паркови и улични осветителни тела с LED светлина, като парковите стълбчета ще са с височина 3.5, 6 и 8 метра. За дейностите и за новите лампи са предвидени 131 665 лева. 
Благоустрояването ще обхване блокове 307, 308 и 309 в „Чародейка Север“, както и блоковете „Потсдам 1“ и „Иван Кръстев 2“ в „Здравец Север“. 
Пространството между улиците „Муткурова“, „Панайот Хитов“, „Шести септември“ и „Мария Луиза“ също ще има ново осветление. 
На такова ще се радват и блоковете на булевард „Скобелев“ 16, по улица „Прага“, „Иван Вазов“, „Пенчо Славейков“. Мрежи за осветление ще бъдат изградени по пешеходната алея на източната ограда на училище „Възраждане“.
А в бюджета за тази година за ново улично осветление са планирани 1 391 149 лева. От тях 1 млн. лева са за Русе, а 251 149 ще отидат за осветление по малките населени места в общината. За изнасяне на табла за управление на уличното осветление са заделени 60 000 лв., за ремонт на стълбове - 70 000 лева, а за поддръжка на трафопостове 10 000 лева.