И 55-годишен мъж се върза на номера, с който телефонните измамници обикновено омайват пенсионери и из прибират дори приготвените за собственото им погребение пари.
На 9 януари русенецът на средна възраст получил обаждане от „комисар Попов“ по стационарния телефон в дома си на ул.“Борисова“, че около блока му има полицейска блокада за залавяне на измамници, които вероятно ще го потърсят, за да го заплашат да им даде пари. Работата била спешна и човекът трябвало да изпълни гражданския си дълг, като съдейства за задържането им.
Веднага след това позвънил мъж, който наистина започнал да сипе смразяващи заплахи и поискал 10 000 лева, за да пощади набелязаната жертва. След това влезлият във филма наивник отново получил обаждане от „комисаря“ носещ името на най-добрия от добрите в сериала „Под прикритие“, който го попитал колко пари има вкъщи. Мъжът казал, че разполага с 6300 лева и получил указание да ги увие в найлонов плик и да ги хвърли през терасата. След около 10 минути „комисар Попов“ пак се обадил и съобщил, че измамниците са арестувани, ще има дело и после парите ще му бъдат върнати.
Вечерта мъжът усетил, че е измамен, изпаднал в шок и след като до 11 януари никой не му се обадил, подал сигнал в Първо РПУ.