Собственичката на верига фризьорски центрове в Русе Нина Йорданова предостави карти на 1000 пациентки в Комплексния онкологичен център за безплатно подхранване и възстановяване на косите им след химиотерапия. Инициативата е подета и от мениджъра на Канев център Петя Ангелова, която пък ще предостави на онкоболните дами, минали през фризьорския салон, безплатни покани за концерти или театрални постановки.
 От 25 години се занимавам с фризьорство и често ми се е налагало да възстановявам косата на онкоболни жени. Миналата година благодарна пациентка на Онкото ми каза, че с новата прическа се е върнала към живота. Това ме вдъхнови и реших да помогне на колкото се може повече жени, каза вчера Нина Йорданова.
В салона си в блок „Вида“ тя ще предлага подстригване на коса, боядисване и оформяне на перука. За да бъде всичко дискретно, с болните жени ще се работи в отделно помещение. 
На отчет в КОЦ се водят 13 000 жени на химиотерапия и ще се стремим да обработи колкото се може повече от тях. На първо време сме подготвили 1000 карти за една година, но ако свършат, ще изготвим още, обеща създателката на известната русенска верига за красота.
Като разбрах за инициативата на Нина, разговарях с ректора на Русенския университет проф.Велизара Пенчева и решихме да създадем на болните жени, които са минали през фризьорския салон, още едно удоволствие. Така всяка от тях ще може да посети безплатно концерт или театрална постановка в Канев център, каза мениджърът му Петя Ангелова.
Управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров благодари на двете дами за благотворителните жестове към онкоболните жени и изрази надежда, че тези инициативи ще продължат и занапред.
Веднага започвам да раздавам карти на пациентките ни на химиотерапия и се надявам, че те ще приемат този жест с голяма благодарност, каза д-р Кожухаров.