Боксьорката Севда Асенова стана за втори пореден път спортист номер 1 на Русе и стана 47-ия носител на отличието в историята на допитването. Тя изпревари с 2 точки бореца Борислав Новачков. На трето място остана футболистът Мирослав Будинов. Номинациите на спортистите бяха направени от съответните клубове, а класирането подредиха журналисти от десет медии.
Великолепната десетка, излъчена в традиционната анкета на вестник „Утро“ и община Русе, бе наградена на тържествена церемония в зала „Европа“ на Доходното здание. Домакини бяха кметът Пламен Стоилов и главният редактор на „Утро“ Младен Любенов, а сред официалните гости бяха председателят на общинския съвет Христо Белоев, зам.-кметовете Иван Григоров и Страхил Карапчански, зам. областният управител Свилен Иванов, спортни деятели, треньори.
„Изпращаме една силна спортна година. Пожелавам ви нови успехи през новия сезон. Спортът винаги е бил приоритет на общината. Ще продължим да заделяме средства за спортно строителество. Надявам се, че ще изградим плувния комплекс. Очаквам мъжкият волейболен отбор да влезе в Суперлигата. Ще бъдем домакини и на мачове от груповата фаза на световното първенство по волейбол, най-голямото спортно събитие през годината“, заяви Пламен Стоилов.
Той изрично отбеляза успехите на бокса в БК „Русе“, тениса на маса в СКТМ „Дунав“, футболния „Дунав“, на борците от „Юнак“, кану-каяка. 
С приветствие към спортистите и обещание за продължаване на традиционната анкета в името на Русе и неговите спортни герои се обърна и Младен Любенов.
Състезателите от Топ 10 бяха наградени от община Русе с кристален знак, грамота и парична премия.
Ето кои бяха звездите на сезона през 2017 година.
1. Севда Асенова - 78 точки - бокс, клуб „Русе“ - шампионка при жените на първенството на страните от Европейския съюз, шампионка и носителка на международната купа „Балкан“, Спортист №1 на месец октомври на България.
2. Борислав Новачков - 76 точки - свободна борба, клуб „Юнак“ - вицешампион на европейското първенство за мъже в категория до 65 килограма.
3. Мирослав Будинов - 53 - футбол, клуб „Дунав“ - голмайстор на отбора през миналия сезон с 10 попадения /5 през новия/, с основен принос за четвъртото място на отбора в Първа лига и участието му в Лига Европа, 5 пъти избиран в Отбора на кръга в елита.
4. Габриела Димитрова - 47 - бокс, клуб „Русе“ - бронзова медалистка при жените на първенството на страните от Европейския съюз, вицешампионка на турнира „Странджата“, вицешампионка на турнир „Златна ръкавица“, с бронзов медал от турнир „Балкан“.
5. Мирослав Кирчев - 39 - кану-каяк, клуб „Дунав“ - шести на световното първенство в единичния каяк в олимпийската дисциплина при мъжете на 1000 метра.
6. Васил Шопов - 32 - футбол, клуб „Дунав“ - плеймейкър, с основен принос за четвъртото място на отбора в Първа лига и участието му в Първа лига. Избиран 5 пъти в Отбора на кръга. 
7. Мелек Айнурова - 32 - бокс, клуб „Русе“ - европейска шампионка при девойките до 16 години.
8. Ангел Вецов - 30 - карате, клуб „Ипон“ - бронзов медалист от европейското първенство за мъже, вицешампион на турнир „Верея“, втори на международен турнир във Варна.
9. Иван Банчев - 30 - стрелба с лък, клуб „Джамбо“ - бронзов медалист /индивидуално/ на европейското първенство за кадети, трети с тима на България на европейско за кадети, 17-и /индивидуално/ на световно за кадети.
10. Станислав Антонов - 24 - футбол, клуб „Дунав“ - вратар, с основен принос за четвъртото място на отбора в Първа лига и участието му в Лига Европа, 5 пъти избиран в Отбора на кръга.
Наградата за треньор на сезона бе спечелена от треньора на футболния „Дунав“ Веселин Великов. 
Този тим стана и отбор на годината, а наградата му бе получена от президента на клуба д-р Симеон Симеонов.  
Почетният президент на федерацията по борба Валентин Йорданов дари от свое име статуетки „Спортен Олимп“ на спортиста, треньора и отбора на годината.