Румънският тир, който на 24 май 2016 година смаза при спускане по Беленския баир семейна кола с русенски номер и уби съпругата на шофьора, летял с 95.5 км/ч при ограничение 50 км/ч заради повредени спирачки. С този аргумент адвокатите на шофьора Мариян Кристиян се опитаха да намалят наказанието му и успяха. Вместо исканото от прокуратурата влизане в затвора 23-годишният румънец се размина с 2 години и 8 месеца условно с 4 години изпитателен срок и 2.5 години забрана да шофира.
Ако се съди по поведението на румънските шофьори у нас, явно целият автопарк в северната ни съседка има много сериозни проблеми със спирачките.
При трагичния инцидент младият румънец не успял да удържи летящия по опасния и обозначен с множество предупреждения за опасност наклон към Бяла 35-тонен камион и на завой навлязъл в насрещната лента. Шофьорът на пътуващия към Русе „Хюндай Лантра“ Тошко К. направил всичко по силите си да избегне връхлитащата го грамада, но това било невъзможно. При зверския удар починала 47-годишната му съпруга, а той, дъщерята на семейството и 2-годишното внуче, които пътували на задната седалка, били ранени, но оцелели.
Мариян Кристиян призна вината си, извини се и поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Така получи облекчено с една трета наказание, като и обвинението, и защитата бяха на едно мнение, че младостта и разкаянието му са смекчаващи вината обстоятелства.
 Решението може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.