Една от звездите на съвременния български театър Захари Бахаров пристига в Русе, за да покаже моноспектакъла по новия роман на Милен Русков „Чамкория“. Бахаров ще влезе в ролята на шофьора на омнибус от 20-те години на миналия век Славе на сцената на Канев център на 19 февруари от 19 часа. 
Актьорът се превъплъщава в образа на тариката от софийския квартал „Банишора“ и в неговия цветен и емоционален монолог на специфичния софийски диалект публиката ще види как един обикновен човек преживява и осмисля важни исторически събития от първата половина на 20 век. Действието се развива през 1928 година, а пътят, който изминава омнибусът на Бае Славе, е от София до Чамкория. Всъщност Чамкория до 1942 г. е името на първия български курорт, известен днес като Боровец. Спектакълът продължава 2 часа и 10 минути - истински театрален маратон, като в София се играе с антракт. Преди да пристъпи към работата върху текста, Захари Бахаров първо изчел целия роман „Чамкория“ на глас - 630 страници плътен текст!  
Сценарият за моноспектакъла е направен от известния режисьор Явор Гърдев, чиято склонност към експеримента е добре позната на театралите. Премиерата на спектакъла беше на 26 и 27 декември в столичния Театър 199, като билетите бяха изкупени мълниеносно. Още в края на миналата година свършиха и билетите за представленията на сцената на театъра на „Раковска“ през януари. 
Това е първият моноспектакъл, с който се наема Захари Бахаров. А Русе е сред първите извънстолични сцени, където актьорът ще го представи. В Канев център Бае Славе ще пристигне, след като първо спре омнибуса на 12 февруари в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. 
В Русе билети се продават единствено на касата на Канев център, като цените са 18 и 20 лева. В София билетите се продават с цени от 12 до 25 лева.