Волейболистите на „Дунав“ отпаднаха от турнира за купата на България. В практически съвсем равностоен домакински мач избраниците на старши треньора Петър Шопов отстъпиха с 1:3 пред „Марек Юнион Ивкони“ /Дупница/.
Първият гейм завърши при 25:19 за гостите. Те взеха и втория 25:23, за да се стигне до драматичната трета част, която вървеше точка за точка. След множество обрати „Дунав“ се върна в двубоя с 33:31! Не по-малко оспорван бе и четвъртият гейм, спечелен от „Марек“ с 26:24. 
Спокойно може да се каже, че гостите се измъкнаха в двубоя заради по-големия си опит и спокойствие в ключовите моменти. Дунавци пък определено трябва да съжаляват, че пропуснаха отличен шанс да се класират за Топ 8 на турнира. Такава крачка напред щеше да е престиж за клуба. 
Дебют за „Дунав“ направи дошлият от дупнишкия тим млад разпределител Константин Нечев. Той обаче влезе епизодично, колкото да изпълни няколко сервиса.
Изключително приятно впечатление остави отличната посещаемост на този мач. Залата бе почти пълна, а зрителите подкрепяха отбора от първата до последната минута. Така спортната публика в Русе показа, че има афинитет към красотата на волейбола.
„Дунав“: Здравко Живков, Костадин Стойков, Стоян Вуджев, Милен Минчев, Владимир Христов, Калоян Канев, Атанас Митев /Цанко Цанков, Константин Нечев, Ангел Павлов, Милен Стоянов/.