Директорът на училището в Сливо поле не ни изплаща извънреден труд, сами си плащаме картите за психологическа годност, а освен това ни използва и за работа в училището. С тези оплаквания дойде в редакцията Сезаир Сабриев от Юделник, който допреди два месеца е работил като шофьор на единия от автобусите, които всяка сутрин докарват в Сливо поле децата от съседните села. Сабриев подал и сигнал до Инспекцията по труда за неизплатените пари за положен извънреден труд. И сега възнамерявал да съди директора на училище „Св.Паисий Хилендарски“. 
Много съм огорчен от директора Емил Иванов, разказа Сезаир. Според него преди два месеца директорът го повикал в кабинета си и му дал да подпише две заповеди. Едната била да закара автобуса в сервиз да го боядисат. А другата, според Сабриев, била закрита в първия лист и той виждал само мястото, където трябвало да се подпише. Подписал, а след това установил, че е поставил подписа си под заповед за връчване на предизвестие от два месеца, след което бил освободен от работа. Как може такова нещо, аз искам още да работя, а той веднага назначи на моето място мъжът на негова роднина, каза мъжът. Ще го съдя, зарече се той и добави: „Ако трябва, това нещо ще го стигнем до Хага!“. 
Няма такова нещо - категоричен беше директорът на СУ „Св.Паисий Хилендарски“ Емил Иванов. „Разбира се, че не съм прикривал никаква заповед с друг лист хартия.  Връчих му предизвестието - още  повече, че Сезаир Сабриев има навършени години за пенсия, той е на 69 години, догодина ще направи 70, така че намирам за нормално да го освободя и да потърся друг човек за тази работа. Той напоследък има здравословни проблеми, реакциите му са забавени, но решението да го освободя взех, след като той в края на учебната година блъсна автобуса в портата при гаражите“, разказа директорът. Знам, че законът не забранява на шофьори да работят, независимо на каква възраст са, но все пак когато става въпрос за превоз на деца, аз не мога да си позволя да рискувам живота и здравето им, добави Иванов. 
Проверка от Инспекцията по труда установила точната сума, която училището дължи на Сабриев за извънредния труд и парите вече са му изплатени. Колкото до овакантеното място и новото назначение, мога само да кажа, че позицията е обявена в Бюрото по труда, посочи директорът. Според него най-вероятно огорчението на 69-годишния мъж идва от това, че той е искал да отработи 10 години без прекъсване като шофьор и така да премине в по-висока категория за пенсиониране, а всъщност е бил освободен след 8 години такъв стаж.