Примабалерината Силвия Томова отново е художествен директор на балетната трупа при Русенската опера. Всъщност назначението на примата направих веднага, след като поех директорския пост на операта след спечеления конкурс, каза вчера Иван Кюркчиев. Както „Утро“ писа, преди малко повече от година Силвия Томова, която направи чудеса с русенския балет, напусна шефското място. Преди това на няколко пъти тя апелираше за повече внимание и грижа за танцьорите, голяма част от които напускаха поради невъзможност да живеят и да хранят семейства със скромните си заплати. 
Засега Силвия Томова ще работи и с русенската трупа, и с балета на операта в Стара Загора, каза вчера Кюркчиев. Почти незабавно след напускането на Русе Томова бе поканена от директора на Старозагорската опера Огнян Драганов да работи в Града на липите. 
В момента Русенската опера е публикувала обява на своя сайт, от която става ясно, че се търсят професионални танцьори за попълване на трупата за предстоящата премиера на „Лебедово езеро“ през април. Кандидатстването ще върви до 5 февруари, а на 10 и 11 февруари в балетното студио на операта комисия, оглавявана от Силвия Томова, ще проведе прослушване. Одобрените кандидати ще получат назначения в Русенската опера за 1 година, като е възможно договорите им да бъдат продължени.