Половин година след акцията по събарянето на незаконна резиденция в рибарското селище под хижа „Приста“ теренът продължава да прилича на депо за строителни отпадъци. През лятото на 2017 багери влязоха в района на вилите и фургоните на брега на Дунав и срутиха една от масивните постройки. Единственото, което остана от незаконната сграда, е едно барбекю и, разбира се, камари тухли и бетон. 
Според Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) това се води пълно разрушаване, въпреки че строителните отпадъци не са извозени, а гледката е изключително грозна. Пътят е почистен веднага след събарянето, но след багерите премахването на тухлите от самия терен се оказва непосилно задължение. Така ангажиментът по разчистването се прехвърля на другите институции и топката остава в ръцете на общината. 
От Регионалния отдел на НСК в Русе по дългогодишна традиция отказаха да коментират каквото и да било, без да има официално изпратено запитване. 
Зам.-кметът Димитър Наков веднага се ангажира да бъде извършена проверка и да се установи чия е собствеността, за да бъдат разчистени възможно в най-кратки срокове строителните отпадъци.