Откритият труп в река Искър не е на издирвания за жестокото шесторно убийство в Нови Искър Росен Ангелов, а е на мъж от Нови Искър, изчезнал в началото на декември 2017 г., предаде БГНЕС.

Тялото на мъжа беше открито днес към 16 ч. от полицейските екипи, които издирват Росен Ангелов.

От МВР съобщиха, че около 16 часа днес е открито тялото на мъж във водите на р. Искър, в близост до село Владо Тричков. Транспортирано е за аутопсия, при първоначалния оглед не са установени видими следи от насилие. Състоянието на тялото предполага, че смъртта е настъпила между 2 и 4 седмици преди откриването му. Предстои потвърждаване на самоличността на починалия.

По данни към момента, вероятно става дума за мъж, за чието изчезване са съобщили роднини и е обявен за общодържавно издирване в началото на декември м. г. Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.

Към 16 ч. днес труп на мъж бе открит в река Искър край село Владо Тричков. Той е открит от полицейските екипи, които участват в издирването на обвинения за шесторното убийство Росен Ангелов. Трупът изплувал в река Искър.

Районът бе отцепен, освен полиция имаше и екипи на гражданска защита, пожарникари и медици.

Подробности за тежкото криминално престъпление в Нови Искър бяха изнесени днес на извънредна пресконференция в Съдебната палата. „Извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов, това е доказано с ДНК експертиза, Доказано е и, че Ангелов е действал сам“, заяви Борислав Сарафов. Аутопсиите показват, че всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен и контролен изстрел. „Росен Ангелов е човек, без документи, без собственост, без работа. Прякорът му е Горският човек. Имал интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството“, каза Сарафов. Росен Ангелов има три присъди. Едната присъда е за кражба, втората – за изнасилване, третата присъда е за това, че в с. Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. Последната присъда е произнесена задочно. Още преди това той се е укрил. Росен Ангелов в обявен за общодържавно издирване с телеграма на Столична дирекция на вътрешните работи от 8 септември 2009 г.

Към този момент можем да кажем, че мотивът за извършване на престъплението е личен, свързан е с интимни отношения и връзка с пострадалата, каза професионалният ръководител на МВР. Той посочи, че Ангелов има особености на характера, които го правят изключително раздразнителен в случаи, когато бъде отхвърлен или изоставен от жената, към която е изпитвал тези чувства. Проявявал е и ревност към мъжа, с който Кети е живеела на семейни начала. „Росен Ангелов е имал информация, че Кети има проблеми в отношенията с мъжа, с който живее”, обясни административния ръководител на СГП Емилия Русинова. Кети е била първата убита според разследващите, а останалите, за да се заличат следите и да не се стигне до извършителя. Има данни, че майката на Кети е била наясно с връзката на дъщеря си. ”Очевидно тази нощ този дом е бил къщата на ужасите”, каза директорът на НСлС. От доказателствата до момента Росен Ангелов е убил жертвите си една по една. Първоначално са убити Неделчо и Георги, както и бабата, които са намерени на първият етаж. „Междувременно вероятно Нанси и приятелят й са се качили на вторият етаж и се опитали да се скрият от извършителя. Той обаче се е качил, претърсил всяко едно помещение, къртил вратите с ритници, за да провери дали някой не се е скрил някъде и е убил всички лица находящи се в тази къща, включително и кучето“, каза Сарафов.