Първо място в международен конкурс за филм и сценарий „Сини брегове“ на ЮНЕСКО спечели творчески екип от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“. Христина Косева и Даниел Николаев от 11 Д клас и Атила Панджар от 9 Д клас заснеха документален филм за река Русенски Лом, за нейния живописен път и вливането й в Дунав. 
Във филма много кадри показват исторически и културни забележителности като Ивановските скални църкви, Червенската крепост, Басарбовския скален манастир, разказа преподавателката по английски език в ПГЕЕ Силвия Русева, която е и училищен координатор за ЮНЕСКО. Особено интересно и вълнуващо било заснимането на мястото, на което Ломът се влива в голямата европейска река. 
За първи път участваме в този конкурс, който се организира от Националната комисия на ЮНЕСКО в Румъния и затова за нас новината, че сме класирани на първо място дойде малко неочаквано, признава Русева. Всъщност самата новина дошла навръх Коледа - като специален подарък за творческия тим на гимназистите. 
Филмът ще бъде прожектиран в централата на ЮНЕСКО в Париж - смятаме това за специална оценка за качеството на труда и креативността на учениците, каза преподавателката по английски. Директорката на ПГЕЕ Надежда Русева поздравила екипа и поставила задачата в най-скоро време наградената лента да може да се види от повече хора.