18-годишният волейболист Константин Нечев е новото попълнение на „Дунав“. Нечев идва от „Марек Юнион Ивкони“ /Дупница/, съперник на русенския отбор в мач от третия кръг на турнира за купата на България на 8 януари от 18 часа.
Всъщност, Нечев води подготовка с русенския отбор от дните преди Нова година. Той е разпределител и на този пост ще се конкурира със Здравко Каменов и Милен Стоянов. Константин обаче ще тренира редовно в Русе за разлика от варненеца Милен Стоянов, който пътува само за мачовете на тима. В отсъствието на Стоянов дори се налага участие в тренировките да взема Красимир Миронов, който е помощник на старши треньора Петър Шопов.
Константин Нечев е роден в София. Юноша е на „Славия“, после играе за кратко в „Левски“, за да премине в „Марек Юнион Ивкони“.
„Младежът е много перспективен. Освен това е с ръст от 191 сантиметра, рядък по принцип случай за волейболист на неговата позиция. За възможностите му говори фактът, че е капитан на националния отбор за състезатели до 19 години. Неговото привличане е инвестиция в бъдещето“, заявиха от ВК „Дунав“.
Нечев ще бъде картотекиран за мача срещу „Марек Юнион Ивкони“, при победа в който „Дунав“ ще се класира за финалния Топ 8 в турнира за купата. Младежът обаче може би няма да е титуляр.