Пиян клошар унищожи къщата си, след като сложи в печката си части от стара автомобилна гума за засилване на огъня, а самият той е настанен в отделението по пластична хирургия в Университетска болница „Медика“ с 60% изгаряния и опасност за живота.
Инцидентът е станал в сряда малко преди 18 часа. 44-годишният Аспарух се върнал в къщата си на ул.“Градинарска“ срещу бившето АОНСУ на бул.“Гоце Делчев“ и седнал да се почерпи с ракия. След това решил да засили огъня в печката и хвърлил вътре нарязани парчета от автомобилна гума. Пламъците лумнали неудържимо, а прегрелият комин запалил гредореда на покрива. Много бързо огънят се пренесъл в стаите на едноетажната къща. Стреснатият Аспарух се съблякъл гол до кръста и се опитал да гаси пожара, но вместо да спаси дома си, обгорял тежко.
Съседи на пострадалия и работещи в близкия склад за дърва за огрев подали сигнали на тел.112. На място пристигнали две пожарни, които хвърлили 4 тона вода на площ от 50 квадратни метра, но въпреки това покривът рухнал и къщата, от която са останали само стените, трябва да се строи наново.
Комшията не е лош човек, но като се напие става агресивен и започва да псува работниците от склада за топливо и да заплашва, че ще ги запали, каза вчера съседът Адил Сюлейман. Той видял пламъците около 18 часа, отишъл да провери какво става и заварил Аспарух гол до кръста да се щура в огъня с кофа вода. Точно тогава пристигнали огнеборците, извадили го от къщата и го предали на медиците от Спешна помощ с тежки рани по тялото и ръцете, след което започнали да гасят пожара.
Собствениците на склада за дърва, който се намира до самата къща, казаха, че постоянно се страхували съседът им да не ги запали с кабелите и гумите, които ежедневно горял както на двора, така и в печката си за отопление.