Взаимното разбирателство е приоритет за Овена

2018 година за много от семейните двойки ще бъде благополучна и щастлива. Отношенията със съпруга/та и роднините ще се укрепят и ще станат по-наситени и разнообразни. Приоритет в семейството ще бъде взаимното разбирателство, което не е маловажно за укрепване на отношенията. Бъдете по-меки и учтиви към по-възрастните си роднини. Не забравяйте да хвалите тези, които заслужват. Бъдете отстъпчиви и сдържани в емоциите си, особено когато общувате с роднини и решавате битови въпроси. Възрастните родители ще изискват повишено внимание към тях. По-често излизайте сред природата, почивайте активно и организирайте семейни пикници.

 

Романтика и нежност очакват Телеца

Ако вземате важните решения заедно с близките си, отношенията ви ще станат по-устойчиви и искрени. През 2018 г. ви очакват романтика и нежност, които ще укрепят семейния живот. Само не трябва да ревнувате, особено ако нямате повод за това. Отделете повече внимание на децата. Бъдете мъдри и преценявайте всяка своя дума. И е добре да чувате онова, което ви казват близките. Обръщайте по-малко внимание на недостатъците на половинката, поставете акцент на достойнствата му/й. Тогава в семейството няма да има поводи за разправии и неприятности. И не пренебрегвайте романтичните изненади и подаръци, защото те укрепват отношенията. 

 

Близнаците да се пазят от необмислени постъпки

С всички сили заздравете отношенията си не само със съпруга/та, но и с близките си роднини. Възможни са необмислени постъпки, които да окажат негативно влияние на обстановката в семейството. Като цяло отношенията с домашните ще бъдат благоприятни. С децата също особени проблеми и тревоги не се очакват, но ако са ученици, проверявайте често бележника им. Важно е да се радвате на всичко, с което ви сблъска съдбата. Не трябва да жертвате нищо без причина, дори ако за това ви молят близките ви хора. Сто пъти премисляйте, а след това действайте. Именно това ваше поведение ще бъде особено уважавано от роднините и съпруга/та през 2018. 

 

Ракът ще се радва на топлина и уют

Ракът ще се радва на топла и уютна обстановка в дома. Семейството стои на първо място за вас, затова се стремите към подредена и комфортна обстановка. Ако близките хора ви обичат и уважават, щедро им се отплащате за това. Звездите ви съветват да не отлагате решаването на проблемите, а веднага да се заемате с тяхното решаване. Прекарвайте повече време с децата, за да споделяте с тях своя опит. Душевното общуване ще бъде много ценен подарък за детето. Вслушвайте се в това, което ви съветват близките ви роднини. През 2018 г. по-често включвайте домашните при подготовката на вкусна храна. А вие не се подлагайте на тежка диета. 

 

Лъвът ще намира изход от всяка заплетена ситуация

Въоръжете се с търпение и не се карайте с половинката си напразно. Дори и да има причина за конфликта, все пак е по-добре да замълчите и да отидете в другата стая. В семейството ще има и щастие, и радостни събития, и битови затруднения. Но ще преживеете всичко, ако сте мъдри и сговорчиви. През 2018 година ви очакват доста капризи и претенции на роднини, но ще намирате изход от всяка заплетена ситуация. Колкото повече приятни изненади организирате за половинката и децата, толкова по-добра ще бъде обстановката в семейството. Старайте се всички въпроси да решавате в тесен семеен кръг, без скандали и недомлъвки.

 

Ревността няма място в дома на Девата

Очаква ви интересен семеен живот през 2018 г. Отношенията с половинката ще отидат на ново, чувствено ниво, което ще укрепи семейството. За да не попаднете в рутина и скука, поемете инициативата за организирането на семейни празници. Вслушвайте се в думите на домашните и те ще започнат повече да ви уважават и обичат. По-малко се доверявайте на тези, които откровено ви завиждат за благополучието и обстановката в семейството. Всичко ще бъде добре, но само при условие, че ревността и претенциозността няма да имат място в дома им. По-често сядайте на масата за преговори, подарявайте цветя и признавайте любовта си.

 

Везните да не пренасят служебните проблеми в дома си

Прекарвайте повече време у дома, със семейството и децата. Дори и ако в службата не всичко е наред, трябва да бъдете внимателни към близките си хора. Тогава и скандалите в семейството ще бъдат по-малко, а приятните изненади – повече. Отношенията с половинката няма да бъдат идеални, но по силите ви е да избегнете споровете и караниците на битова основа. Ако сте отстъпчиви и спокойни, ще успеете да съхраните уюта в дома си. Бъдете по-гъвкави и по-комуникативни с домашните. Ако възрастни роднини се обърнат с молба към вас за подкрепа, не им отказвайте. 2018 г. е подходяща да ремонтирате дома си, особено ако отдавна го планирате.

 

Далечни семейни пътувания очакват Скорпиона

Основната част от грижите и ангажиментите в семейството ще лежат на вашите плещи. Но това няма да ви изплаши, може само да ви вдъхнови за нови постижения. Вслушвайте се в желанията на спътника/цата си в живота. Ако с половинката си имате общо хоби или увлечение, това ще укрепи отношенията ви. По-често организирайте семейни празници, излизайте сред природата и спазвайте традициите. В семейството ще цари мир и любов, а в отношенията с роднините няма да има дори намек за горещи спорове и материални делби. Важно е да внимавате с желанията на близките си хора. През 2018 г. ви очакват далечни семейни пътувания. 

 

Безоблачен живот за Стрелеца, ако не спори за всичко

През 2018 г. по-често отстъпвайте на роднините и половинката си. Не е нужно да спорите за всичко, още повече, ако истината не е на ваша страна. В този случай семейният ви живот ще бъде щастлив и безоблачен. Намерете общо хоби с домашните, което да укрепи отношенията и да позволи да развиете творческите си способности. Ако се заемете със семеен бизнес, той ще е успешен и печеливш. Но улисани в работа, не забравяйте,  че на всички е нужна и почивка. Не оставяйте без внимание и подаръци възрастните роднини, дори и да няма особен повод за това. В средата на годината ще можете да си позволите ново жилище или автомобил.

 

Козирогът се заема с благоустройство на дома си

Сериозно се заемете с благоустройство на дома си, ремонт и обновяване на интериора. По-често канете приятели, веселете се и организирайте купони. Песните и танците ще ви помогнат да се абстрахирате от работния ден и да си починете. През 2018 г. ще положите всички усилия, за да запазите семейните отношения. Подаръци, изненади, кино – всичко това ще направи живота по-разнообразен и романтичен. Важно е да избягвате стереотипите и еднообразието в отношенията с половинката. Не се очакват проблеми с финансите, затова няма да има поводи за разправии и скандали. Избягвайте да ревнувате, доверявайте се повече на съпруга/та.

 

Водолеят по-малко да критикува близките си

Запазете топлината и комфорта, които са съществували в семейството в миналото. Вие изглеждате почти идеални, но понякога проблясват лошите ви качества. Особено когато започнете да се разправяте с близките си хора, да ги критикувате и да налагате своята линия на поведение. Ако се държите по този начин и през 2018 г., сами ще си създадете проблеми в отношенията в семейството и с роднините. Често организирайте семейни празници, ходете на гости, на кино, на театър. Бъдете по-близо и по-внимателни към възрастните си роднини. Ако се нуждаят от подкрепа, намерете време за решаването на техните проблеми. 

 

Рибите да очакват гости отдалече

Пазете любовта и ценете семейството. Ако проявявате нежност и бъдете отстъпчиви, отношенията ще станат още по-устойчиви и искрени. С роднините си бъдете сдържани и грижовни. Разбира се, че вашият дом е вашата крепост, но никога не пречи да се посъветвате с близките си хора. И още нещо - канете ги по-често на гости. 2018 г. предсказва приятелска и спокойна атмосфера у дома, ако избягвате споровете и конфликтите в семейството. Защото от вашата мъдрост и търпение ще зависи много. Ако избухне скандал, старайте се първи да търсите помирение. В средата на годината при вас могат внезапно да пристигнат роднини отдалече.