5 трупа бяха открити в къща в Нови Искър, издирва се 44-годишна жена във връзка с тежкото криминално престъпление.

Бруталното престъпление е било извършено в Новогодишната нощ в къща в квартал "Изгрев" на Нови Искър. Мъж, възрастна и неподвижна жена, две момчета, момиче и куче са били убити последователно с по един изстрел от огнестрелно оръжие.

Във връзка с тежкия случай, полицията обяви, че издирва 44-годишната Кети Николова Кюхова.

Обявен за издирване е и автомобил – джип BMW Х5, собственост на убитото семейство.

Семейството живеело в къщата в Нови Искър от около година, година и половина, преселило се тук от София. В къщата са открити телата на: мъж, възрастна жена, две момчета и момиче, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Разследващите уточниха, че не става въпрос за малки деца, а за момче и момиче в тийнейджърска възраст и за още едно момче. Всичките са застреляни с по един изстрел. Застреляно е и кучето на семейството – немска овчарка.

Най-вероятно убийството се е случило в Новогодишната нощ, каза Сотир Цацаров.

Последователно са били застреляни – бащата, неговият син, дъщерята на жената, която е обявена за издирване, на 16 години, момче – приятел на момичето, и възрастната жена – майка на издирваната жена, която е била почти неподвижна.

Убитият и издирваната жена Кети Кехайова са били във втори брак. Тя се издирва, тъй като не е намерена на местопрестъплението.

Обявена е за издирване. До момента, в който не я открием, нищо не може да предположим, заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Към момента няма намерено оръжие. Огледът продължава, уточняват се свидетели, заяви още Маринов.

Целият капацитет на СДВР работи по случая, добави Сотир Цацаров. Очаква се през утрешния ден разледващите дадат повече подробности по случая на извънредна пресконференция.