Не е тайна, че халфът на „Дунав“ Васил Шопов е трансферна цел на „Ботев“ /Пд/. Както може би не е тайна, че най-креативният футболист в русенския отбор сигурно е изкушен да премине при „канарчетата“. Отборът от втория по големина град в България върви добре в първенството на Първа лига и е на път да запише ново участие в евротурнирите. 
Как всъщност стои въпросът с евентуалното преминаване на Шопов в „Ботев“. По тази тема пред „Утро“ говори пожелал анонимност журналист от Града на тепетата и от думите му става ясно, че пловдивчани искат да взимат плеймейкъра на нещо като празнична промоция - с отстъпка в цената.
„Доколкото знам, управата на „Ботев“ е предложила на „Дунав“ някаква сума плюс процент от продажбата на Шопов при бъдещ негов трансфер. Оферта обаче въобще не се хоресала на ръководството на „Дунав“. Отговорът от Русе бил, че сумата е твърде малка за играч с възможностите на Шопов“.
Другият номер, с който футболистът бил уговарян от пловдивчани да се раздели с „Дунав“, бил той да върне три заплати и така да се откупи до статут на свободен агент.
Ако подобна врътка върви в българския футбол и се приема за нормална правна стъпка, то тя със сигурност е прецедент за световния спорт. Някои обаче твървнят, че минавала.
То е все едно Меси да върне 1 милион на „Барса“ и да премине в друг клуб като свободен агент без каталунците да получат пукната стотинка.
Пълен абсурд, нали!