С премиерно представление ще започне за драматичен театър „Сава Огнянов“ 2018 година. На 18 и 19 януари от 19 ч Голямата сцена в Доходното здание ще се превърне в територия за „Любов и гръмотевици“. Гръмотевиците ще трещят в комедията на американския драматург Кен Лудвиг. 
Главната част от действието се развива в един театър, най-вече в онова пространство, което ние наричаме „Чакащи“ - мястото, където актьорите изчакват момента, за да излязат на сцената и да се включат в представлението, обясни директорът на театъра Орлин Дяков, който е и режисьор на спектакъла. 
Сюжетът е заплетен от вечните страсти и неволи човешки - любовта, изневярата, колебанията, разочарованието, поривите. Така русенската публика ще може да надникне малко зад леко - съвсем леко, според режисьора - повдигнатата театрална завеса, за да установи, че и актьорите са подвластни на емоционалните драми, както и всички простосмъртни. 
Интересното е, че в спектакъла в театъра играят „Сирано дьо Бержерак“, който нашата трупа също играе, каза Дяков. 
Главната роля е поверена на Христо Гърбов - столичния актьор, когото русенци често виждат като гост в спектакли на ДТ „Сава Огнянов“. На сцената ще му партнират Ивайло Спасимиров, Петя Венелинова, Даяна Михайлова, Любомир Кънев, Ясена Господинова, Йовко Кънев и Мариана Крумова. Сценографията и костюмите са на Виолета Радкова. 
Още една русенска комедийна постановка ще видят зрителите през януари. Това е „Легло за трима“ - с автор и режисьор Орлин Дяков, която ще бъде показана на 23 януари от 19 ч на сцената на камерна зала „Слави Шкаров“.
По същото време в същия ден, но на Голямата сцена, ще гостува бургаският театър „Адриана Будевска“. Той ще представи постановка по пиеса също на американеца Кен Лудвиг - „Примадони“, отново с театрален нюанс. В главната роля публиката ще види младия, но вече добил популярност столичен актьор Александър Кадиев. 
Първият месец на годината ще завърши с едно бляскаво завръщане към класиката в нейния почти чист вид. На 31 януари от 19 ч на Голяма сцена ще гостува театър „Иван Радоев“ от Плевен, който ще покаже една от своите най-нови постановки - „Островът на робите“ от бележития френски драматург и комедиограф от 17 век Пиер дьо Мариво. Размяна на ролите на слуга и господар, завъртени по френски пируети от думи, искрящ смях и размисли за богатството и властта и за любовта към ближния - всичко това, заложено от Мариво в неговата пиеса през 1725 година, със сигурност ще докосне русенската публика.