Овенът трябва да пази белите си дробове

Ще се радвате на добро здраве и отлично самочувствие, ако не пренебрегвате дребните симптоми. Необходимо е да се наспивате, да правите почивки по време на работния процес и да се храните с продукти, които могат да компенсират енергийния разход за деня. Планетата на вашето здраве е Меркурий, затова трябва да обърнете особено внимание на белите си дробове, ръцете, раменете и червата. Ако се появят проблеми, това са най-вероятните места. Поддържайте тези части на тялото си във форма – най-добрата превантивна медицина. За да избегнете проблеми със стомашно-чревния тракт, хранете се здравословно. 

 

Емоционалното здраве е най-важно за Телеца

За да се предпазите от заболявания, трябва да спазвате хранителен режим и по-често да си почивате. И още нещо: усмихвайте се дори тогава, когато ви измъчва тъга. Доставя ви удоволствие да следвате диети и да водите здравословен живот. Ще помогнете на здравето си, ако обърнете по-голямо внимание на бъбреците си, шията, гърлото, черния дроб и краката. През втората половина на 2018 г. емоционалното здраве ще става все по-важно във вашия живот, приоритет трябва да ви бъде установяването на спокойствие и положителни настроения. Вашата планета на здравето е Венера.

 

Диети за детокс са най-подходящи за Близнаците

За да преживеете цялата 2018 г. без здравословни проблеми, трябва да спазвате мярката във всичко. Не трябва да се претоварвате, дори и да ви се иска да постигнете желаните резултати. Вашата планета на здравето е Плутон, който управлява детоксикацията. Ако възникне здравословен проблем, първо опитайте диета за детокс. Почивайте си, когато почувствате умора. Черният ви дроб и бедрата се нуждаят от повече внимание. Редовно масажирайте горната част на краката си. Сексуалният ви живот трябва да бъде балансиран - нито прекомерно активен, нито твърде запуснат.

 

Ракът да обърне внимание на черния си дроб

Вие сте много чувствителни и трябва да се пазите от преумора, особено психическа. Юпитер, който е планетата на вашето здраве, управлява черния дроб и краката и затова трябва да им отделяте най-голямо внимание. Но за вас доброто здраве означава много повече - здравословна любов и емоции. Така че ако се влоши здравето ви, проверете социалните и семейните си връзки и вижте какво липсва. Направете всичко възможно, за да коригирате съществуващата дисхармония. Тогава има шанс здравният проблем сам да си отиде. Хранете се с повече плодове и зеленчуци.

 

Лъвът да наблюдава енергийното си състояние

Ако отдадете предпочитание на здравословния начин на живот, ще имате сили за големи постижения. Почивайте и релаксирайте повече, слушайте тялото си, то ще ви подскаже от какво имате нужда. Ако наблюдавате енергийното си състояние и се съсредоточите върху важните неща, ще се справите отлично. Вашата планета на здравето Сатурн ще засили интереса ви към личното ви състояние, диетите и упражненията. Фокусирайте се върху гръбначния си стълб, костите, коленете и зъбите си. Обличайте се според сезона, не оставяйте краката си студени и пийте витамини.

 

Девата да пази глезените си

През тази година отделяйте повече внимание на закаляващите процедури. Вашата планета на здравето Уран управлява глезените, затова те са много важни за цялостната ви форма. Трябва да ги пазите, когато правите усилени тренировки, и да ги масажирате редовно. Винаги дръжте краката си топли през зимата и също редовно ги масажирайте. Обувките ви трябва да са удобни и по мярка. Чистият въздух, дихателните упражнения и водата ви действат като лечебен тоник. Здравословният любовен живот и социални връзки също са неразделна част от доброто ви физическо състояние. 

 

Везните да се грижат за краката си

Ще имате енергия да направите всичко, което трябва, но не я хабете за незначителни и лекомислени неща. Нептун, вашата планета на здравето, управлява краката и ако се грижите добре за тях, няма да имате сериозни здравословни проблеми. Носете удобни обувки по мярка, дръжте ги топли през зимата. Масажирайте ги редовно, рефлексологията е много полезна за вас. Глезените ви също са важни. Редовният им масаж не само ще ги укрепи, но ще стимулира и други мощни рефлекси в тялото – половите органи. Обръщайте внимание и на храната си, консумирайте повече фрешове, ядки и млечни продукти.

 

Естествени начини за укрепване са препоръчителни за Скорпиона

Звездите ви дават сигнали да забавите темпото, да планирате използването на енергията си и да я увеличите максимално. Съсредоточете се върху най-важното. Планетата на вашето здраве Марс управлява мускулите, половите органи заедно с Плутон, пикочния мехур и дебелото черво. Тези органи изискват специално внимание. Обърнете внимание на естествените начини за укрепването им без лекарства. Гърлото и шията ви стават също много важни за общото ви здраве през тази година. Хранете се правилно, движете се повече и не се вълнувайте напразно.

 

Емоционалното равновесие е важно за Стрелеца

Предизвикателствата на идващата година пред вас са да балансирате чувствата и да постигнете емоционално равновесие. Съсредоточете се върху най-важното и щадете нервите си. Венера е планетата на вашето здраве и в тялото тя управлява бъбреците, бедрата и задните части. Обръщайте им особено внимание, за да сте здрави. Редовните масажи енергизират бедрата и ханша, а за укрепване на бъбреците обърнете внимание на естествените методи като акупунктура, акупресура. Препоръчително е да консумирате повече плодове, зеленчуци и ядки, закусвайте с овесени ядки.

 

Козирог да даде покой на ума си

Постарайте се тази година по-малко да нервничите и страдате, защото психиката ви няма да издържи на такова натоварване. Психичното ви здраве и благополучие са много важни за физическата ви кондиция. Затова едно от най-важните неща за вас е да осигурявате на ума си това, от което има нужда - истини, възвишени идеи, теми, които ви интересуват. Грижете се за ръцете, раменете, белите дробове и червата си, които се управляват от вашата планета на здравето Меркурий. Това не означава, че тези органи са болни, но поддържането им във форма е чудесна медицинска профилактика.

 

Водолеят да преразгледа режима си на хранене

Бягане, плуване, щадяща диета - всичко това през 2018 г. ще ви бъде от полза, а също и ще подобри фигурата ви. Но за да нямате стомашни и чревни проблеми, трябва да преразгледате режима си на хранене. Почивайте си, когато сте уморени. Вслушвайте се в тялото си, наблюдавайте енергийния си поток и правете необходимите корекции в поведението и натоварването си, за да останете в кондиция. Здравето ви може да се подобри с повече внимание към сърцето, стомаха и гърдите. Здравословният режим трябва да е приоритет за вас през цялата година.

 

Рибите ще са в добро здраве и настроение

Тъй като в здравето ви няма да има нищо обезпокоително, а жизнеността ви ще е чудесна, вниманието ви трябва да е съсредоточено върху превенцията. Вашето добро здраве може да се укрепи още повече, ако обръщате повече внимание на сърцето, гръбначния стълб, коленете, зъбите и костите. Наспивайте се нощем и спазвайте щадяща диета. Те ще се отразят благоприятно на общото ви здраве и настроение. Не ви застрашават инфекции, простуди и депресии. Все пак не забравяйте да провеждате закалителни процедури и да спазвате хранителен режим.