Неправилно изпреварване по спускането на Мойсев баир по чудо не помрачи началото на новата година, в навечерието на която всички по традиция си пожелаваме здраве и щастие.
Инцидентът стана вчера малко след 14 часа. 52-годишен мъж с „Фиат Пунто“ тръгнал да изпреварва автомобил в посока Бяла още в началото на баира и навлязъл в насрещната лента. Там пък към Русе се движело старо БМВ, чийто 27-годишен шофьор в стремежа си да избегне удара се унесъл на мокрия асфалт и се забил челно в лявата страна на фиата. От сблъсъка пунтото изхвърчало в тревата край пътя, а другата кола препречила пътя и се наложи временно спиране на движението в двете посоки.
На място пристигнаха патрулка, две линейки от Спешна помощ и спецавтомобил на пожарната. Огнеборците разрязаха колите, извадиха двамата ранени шофьори и ги натовариха в линейките с множество счупвания и рани по главите. Реанимирането на пострадалите започна веднага и продължи до предаването на потърпевшите на лекарите в УМБАЛ „Канев“, които продължиха борбата за живота им. По-късно двамата мъже бяха настанени в Интензивно хирургично отделение.