За мен основна тема беше регионализмът и неравномерното развитие на регионите и мога с огромно задоволство да заявя, че това вече е тема на цялото правителство и на цялото управление. Няма правителствено изявление, което да не посочва като основни приоритети развитието на инфраструктурата на Северна България. Магистралата от Русе до Велико Търново има ясен график и най-късно през 2022 тя ще бъде завършена. Обновяването на жп линията Русе-Варна залегна в програмата на правителството, като от нея личи, че Русе има едно добро място като важен стратегически център. Това каза депутатът Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“ на вчерашната пресконференция за дейността му през годината. 
Той отбеляза, че основна тема за патриотите безспорно са доходите, тъй като това е тема, която до голяма степен е причина за разпада на българското общество и ярка причина за демографската катастрофа. 
Друго важно беше опитът ни да извадим натрупаните през годините проблеми в гражданското производство, свързани с безчинствата на частните съдебни изпълнители и невъзможността на длъжниците да защитят правата си. Внесохме закон за свръхзадлъжнялостта на физическите лица, като ще искаме през следващия парламентарен сезон да влезе в дневния ред на Народното събрание, след като абсолютната давност не беше приета. Идеята е гражданите, които са изпаднали в невъзможност да погасяват вземанията, да имат период, в който да обслужват тези задължения, след което те да бъдат занулени, обясни депутатът.  
Неговият колега Юлиян Ангелов обърна внимание върху постигнатото за сънародниците ни зад граница, като изтъкна договора за добросъседство с Македония, признаването на българското малцинство в Албания и подчерта, че България заема друга позиция в Югоизточна Европа. Ангелов посочи още, че следващата година 2000 българчета от чужбина ще могат да учат в университетите в България.  
В третото правителство на ГЕРБ успяхме да наложим патриотичен вектор, който минава през различни сфери - социална, образователна, външна политика, регионално развитие. Той е забележим и оправдава нашето участие в управлението на страната, обобщи Веселинов.

Зам.-председателят на 
Патриотите навъртял 28 500 км

28 499 километра за година е навъртял русенският депутат Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“, показва справка на парламента за изразходваните средства за пътни. Това му отрежда челното мяста сред депутатите, които са пътували най-много през отминаващата година. През 2016 Веселинов също бе сред народните представители, които се отчетоха с най-много пропътувани километри. 
Причината за големия пробег е не само отдалечеността на Русе от София, а и задълженията на Веселинов, който о често пътува из цялата страна като зам.-председател на парламентарната група на патриотите.
Има правила да се ползват тези коли. Всеки си има лимит, а аз имам много командировки, каза лаконично Веселинов.