Осем детски градини в община Русе са вече с нови директори след проведения конкурс този месец. Това става ясно от решението на комисията, която определи победителите. В конкурса участваха 12 дами, които представиха концепциите си за стратегическо управление на учебните заведения. 
Най-привлекателна за кандидатите беше детска градина „Здравец“, която вече се оглавява от Таня Тодорова. За директорския стол се състезаваха три дами, като едната беше класирана на второ място, а другата не успя да събере необходимия брой точки. 
Станислава Дончева поема детска градина „Пролет“, а Ирена Пенчева - „Зора“. И за двете забавачници имаше по двама желаещи да ги управляват, но другите кандидати не бяха класирани. 
Детските градини „Снежанка“ и „Синчец“ в Средна кула ще бъдат ръководени съответно от Екатерина Иванова и Десислава Йорданова, които бяха единствените кандидати. За директор на забавачницата в Мартен е избрана Цветомира Йорданова, в Николово - Светла Яркова, и в Ново село - Дарина Димитрова, като те бяха единствените желаещи за тези директорски места.